2015-09-03 22:36:37
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ: Η Ρωσία φτιάχνει το ορθόδοξο τόξο;
Σε στρατιωτική άσκηση, με "κρυφά", νοήματα φαίνεται πως έχει προβεί το πλέον επονομαζόμενο "ορθόδοξο τόξο" Πιο συγκεκριμένα η στρατιωτική άσκηση φέρει το όνομα «Σλαβική Αδελφότητα» και έλαβε χώρα στην πόλη Νοβοροσίσκ της Ρωσίας. Στην αναφερόμενη άσκηση θα λάβουν μέρος οι, Ρωσία, Λευκορωσία, και Σερβία, με το σενάριο της άσκησης να αφορά την  «προσομοίωση  πολεμικής εξέγερσης, αντι-κυβερνητικών στοιχείων», αλλά και την εκπαίδευση πάνω σε τακτικές των ενόπλων  δυνάμεων, με σκοπό την "πρόληψη ταραχών" στα πλαίσια του σεναρίου της «πλατείας Μαιντάν».

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, Αντιστράτηγο  Βλαντιμίρ Σαμάνωφ: «Συνολικά, στην άσκηση συμμετέχουν περισσότεροι  από 700 στρατιώτες, 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 100 στρατιωτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης των  δυνάμεων Σερβίας  και  Λευκορωσίας».

Οι επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας στα Βαλκάνια αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα την  κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα σχετικά με την διακοπή των Ρωσικών κινήσεων.


Στο στόχαστρο και των δυο χωρών φαίνεται πως βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Σερβία, η οποία, σύμφωνα με τον τον Σέρβο πολιτικό επιστήμονα Zelico Cvijanovic, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να «παίζει σε διπλό ταμπλό» αφού οι ΗΠΑ δεν θέλουν να έχει σχέσεις με τη Μόσχα.

Βλέποντας την κίνηση αυτή των ΗΠΑ, το Κρεμλίνο αποφάσισε να διαχειριστεί διαφορετικά το ζήτημα, δημιουργώντας ένα τόξο ορθόδοξων χωρών, με πρώτους τους Σλάβους, κρύβοντας τις προθέσεις του κάτω από το πέπλο των "ασκήσεων".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ