2015-09-06 10:01:56
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους προς την Ελλάδα και ο ρόλος της νέας κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα θα είναι καθοριστικός, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο CNBC, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη χάθηκε εντελώς. Ως εκ τούτου, αυτό που θέλουμε τώρα είναι μία σοβαρή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις με σοβαρότητα και θα επιτύχει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, κάτι που θεωρώ ότι είναι το βασικό σημείο... Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, των παραγωγών, των επενδυτών, αυτό είναι το κλειδί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «να απορρίψει όλα τα θεμελιώδη δεδομένα της ευρωζώνης. Αυτό δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό». Επέμεινε δε ότι, παρά την «στροφή» της κυβέρνησης Τσίπρα, η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι δεδομένο. «Στο τέλος η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε ότι θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, ότι θα δεχθεί ορισμένα βασικά σημεία και ότι θα δεσμευθεί στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Εάν, τώρα, με ρωτάτε εάν η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει, νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη για να απαντήσω θετικά, θα χρειαστεί χρόνος», σημείωσε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΓΡΑΨΕ... ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΡΟΥΝΕΪ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΓΡΑΨΕ... ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΡΟΥΝΕΪ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ