2012-05-08 00:59:06
Φωτογραφία για Νίκησε η ΑΕΚ και έβαλε φωτιά στα πλέι οφ
Σε ένα Αθηναϊκό ντέρμπι, που ξεχώρισε η δύναμη και το πάθος, η ΑΕΚ με δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο, νίκησε τον Παναθηναϊκό και έβαλε φωτιά στα πλέι οφ. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Με ένα καλό ημίχρονο και αρκετούς της παίκτες σε καλή μέρα, η ΑΕΚ πήρε το μοναδικό αποτέλεσμα που ήθελε επί των πρασίνων (τη νίκη) και μπήκε για τα καλά στην υπόθεση πρώτη θέση. Φοβερό γκολ του Μάκου στο 1-0, ντύθηκε... Μέσι ο Κλωναρίδης στο δεύτερο τέρμα.

Από την άλλη μεριά, σε ακόμα ένα ματς ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, πέταξε ένα ημίχρονο και προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι στην επανάληψη. Παρόλα αυτά, την μεγάλη φάση δεν την έκανε και πλέον πηγαίνει στην Τούμπα την Πέμπτη για να υπερασπίσει την διαφορά στην βαθμολογία. Σίγουρα για τον Φερέιρα, υπήρξε η δικαιολογία των δύο αναγκαστικών αλλαγών μόλις στο πρώτο 25λεπτο.

Ιδιαίτερα κρίσιμος ήταν ο αγώνας για τις δύο ομάδες, μετά και το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη προκειμένου να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης, ενώ ο Παναθηναϊκός είτε με ισοπαλία, είτε με νίκη θα διατηρούσε ή θα αύξανε την διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.


Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)/ Ακριβός (Αθηνών), Γκάγκας (Λάρισα)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Στυλιάρας (Αίτ/νιας)/ Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γεωργέας, Μανωλάς, Καράμπελας, Λεονάρντο, Καφές, Μπουγαΐδης, Λυμπερόπουλος (Γκούντγιονσεν 72'), Σιαλμάς (Κλωναρίδης 46'), Μάκος (Ρίκκα 62')

Παναθηναϊκός (Φερέιρα):  Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος (Σεϊταρίδης 12'), Σιμάο, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (Καραγκούνης 24'), Κουίνσι, Τοτσέ (Πετρόπουλος 68')

Κίτρινες κάρτες: Τοτσέ 12', Μπουγαΐδης 25', Σιμάο 46', Καφές 62', Μανωλάς 90+

Σκόρερ: Μάκος 29' (1-0), Κλωναρίδης 80' (2-0)

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες, με την ΑΕΚ να δείχνει λίγο πιο κινητική και τον Παναθηναϊκό να περιμένει να διαβάσει τις διαθέσεις του αντιπάλου. Μια άστοχη κεφαλιά του Σιμάο και ένα σουτ του Λεονάρντο, ήρθαν να ξυπνήσουν λίγο το άδειο ΟΑΚΑ.

Ζεστάθηκαν μετά το 15'

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 17' για την ΑΕΚ, όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Λεονάρντο, ο επιθετικός της Ένωσης γύρισε προς το τέρμα και επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.

Το ματς ζεστάθηκε και η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 21ο λεπτό, από στημένη φάση. Φάουλ έξω από την περιοχή της Ένωσης, ο Τοτσέ ανέλαβε να εκτελέσει και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, αναγκάζοντας τον Κωνσταντόπουλο σε θεαματική απόκρουση.

Όσο τα λεπτά περνούσαν τόσο τα σκληρά μαρκαρίσματα αυξάνονταν, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν συμπληρωθεί το 25λεπτο.

Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Μάκος!

Στο 29ο λεπτό ήρθε η φάση του γκολ για την ΑΕΚ. Κόρνερ ο Λεονάρντο, η άμυνα του Παναθηναϊκού αρχικά διώχνει έξω από την περιοχή, αλλά ο Γρηγόρης Μάκος από το ύψος του ημικυκλίου, έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Καρνέζη για το 1-0.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ ανέβασε απότομα την απόδοση της, αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 35΄η Ένωση βγάζει επίθεση από τα δεξιά, ο Κοντοές βγάζει την σέντρα αλλά ο Βύντρα διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για χέρι και πέναλτι, με το ριπλέι να τους δικαιώνει καθώς ο αμυντικός του τριφυλλιού έδιωξε την μπάλα με το χέρι του.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου συνέχισαν σε αυτό τον ρυθμό και στο 38', φάουλ του Λεονάρντο, λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, η μπάλα αναπηδάει μέσα στην περιοχή, ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε (δεν φαίνεται να βρίσκει την μπάλα), με την μπάλα να πηγαίνει για το αριστερό "παραθυράκι", με τον Καρνέζη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Μετά το 43ο λεπτό, οι πράσινοι έδειξαν σημάδια αντίδρασης, ανεβάζοντας την ΑΕΚ στην περιοχή της. Στο 45' ο Κουίνσι, βρήκε διάδρομο, έφτασε έξω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της Ένωσης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά για να πετύχουν την ισοφάριση. Στο 51' ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση με τον Καραγκούνη που πέρασε το ατομικό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου και άνοιξε δεξιά στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Φερέιρα συνέχισαν την πίεση και στο 53', μετά από κόρνερ, ο Τοτσέ μέσα από την μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή στην επανάληψη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην τελική πάσα.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε μετά το 65'

Από το 55ο λεπτό και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, δίχως να γίνει κάτι αξιόλογο για κάποια από τις δύο ομάδες. Στο 68 ο Χριστοδουλόπουλος, δέχτηκε την πάσα από τον Τοτσέ σε αντεπίθεση, ο μέσος των φιλοξενουμένων πέρασε τον αντίπαλο του και από το ημικύκλιο έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της ΑΕΚ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 74', όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κοντοές από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα, ο Λεονάρντο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η φάση αυτή ξύπνησε την ΑΕΚ, απέναντι στον Παναθηναϊκό που ζητούσε το γκολ της ισοφάρισης.

Απίστευτο Γκολ, από τον δήμιο του ΠΑΟ

Το χρονόμετρο έδειξε 80ο λεπτό, η μπάλα πήγε πλάγια στο ύψος της σέντρας στον Γκούντγιονσεν, ο οποίος έξυπνα άνοιξε για τον Κλωναρίδη που έτρεξε να πάρει την μπάλα, υπό την πίεση και πάνω στην γραμμή του πλαγίου άουτ, ο νεαρός άσος του δικεφάλου ξεπέρασε τον Μπουμσόνγκ και μπήκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, εκεί ξεπέρασε στην ταχύτητα τον Σαριέγκι και από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε τον Καρνέζη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-0!

Μέχρι την λήξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, παγωμένος από το δεύτερο γκολ της Ένωσης. Από την πλευρά της ΑΕΚ, υπήρχε ο ενθουσιασμός του 2-0 και της διαφαινόμενης νίκης, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε κάποια σημαντική φάση.

Διαβάστε τις δηλώσεις των Νίκου Κωστένογλου και Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο MVP του αγώνα

Ο Γιάννης Κοντοές, από την δεξιά πλευρά έκανε φοβερή δουλειά για την ΑΕΚ, κάλυψε όλη την πλευρά. Από κοντά, ο νεαρός Κλωναρίδης που μπορεί να μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κατάφερε και πάλι να κλέψει την παράσταση σε ένα ντέρμπι.

Απογοήτευση

Η συνολική εμφάνιση του τριφυλλιού, που έδειχνε να θεωρεί το ματς φιλικό. Στην επανάληψη, όταν και ανέβασε τον ρυθμό του, παρότι πήρε την κατοχή της μπάλας, δεν απέιλησε σημαντικά την ΑΕΚ. Έχει ελαφρυντικό, τις δύο αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι πριν συμπληρωθεί το 25ο λεπτό, αλλά οι παίκτες που πήραν την θέση των Σπυρόπουλο και Νίνη δεν τους λες και λύσεις ανάγκης (Σεϊταρίδης και Καραγκούνης).

H βαθμολογία των πλέι οφ

Παναθηναϊκός 5

ΠΑΟΚ 4

ΑΕΚ 3

Ατρόμητος 2

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ