2015-09-16 00:14:06
Φωτογραφία για Στρατόπεδο συγκέντρωσης θυμίζουν τα σύνορα της Ουγγαρίας
Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί όλα τα έκτακτα μέτρα που πήρε η Ουγγαρία για την διαφύλαξη των συνόρων της έναντι των προσφυγικών ροών από την Σερβία.

Τα χερσαία σύνορα είναι κλειστά, ένας φράχτης με αγκαθωτά συρματοπλέγματα μήκους 175 χλμ. έχει υψωθεί και η αστυνομία είναι σε θέση μάχης. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του στρατού και της έφιππης αστυνομίας, ενώ ένα ελικόπτερο πετά πανω από τα σύνορα.

Επίσης, έχουν τεθούν σε ισχύ νέοι νόμοι που δίνουν στις αρχές τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν όποιον αποπειραθεί να εισέλθει στο έδαφος της Ουγγαρίας από τη Σερβία παράνομα, να κρατούν και να απελαύνουν αιτούντες άσυλο.

Ήδη, η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα 9 Σύρους και 7 Αφγανούς για παραβίαση του φράκτη - σήκωσαν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα του φράκτη για να διασχίσουν τα σύνορα, ενέργεια που αποτελεί αδίκημα από τα μεσάνυκτα της Τρίτης.


Στη συνοριακή διάβαση "Χόργκος", στη σερβική πλευρά, από τα μεσάνυχτα συρρέουν κατά ομάδες μετανάστες που δεν κατάφεραν να περάσουν στην Ουγγαρία - πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι κατάγονται από περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που βρίσκονται στη δίνη του πολέμου και θέλουν να καταθέσουν αίτηση ασύλου.

Από την άλλη, οι ουγγρικές αρχές στη συνοριακή διάβαση "Χόργκος" αρνούνται να δεχθούν τις αιτήσεις των προσφύγων και τους στέλνουν σε άλλη συνοριακή διάβαση που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα πιο μακριά και όπου υπάρχει κέντρο καταγραφής προσφύγων.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη χθεσινή νύκτα στο ύπαιθρο στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία. Νωρίτερα, 9.380 άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία, είχαν προλάβει  να διασχίσουν τα ουγγροσερβικά σύνορα, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ εισόδων στη χώρα.

Πάνω από 190.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει μέχρι τώρα στην Ουγγαρία από τη Σερβία φέτος, φέρνοντας τη χώρα στην πρώτη γραμμή της σοβαρότερης μεταναστευτικής κρίσης που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ΕΕ μετά τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990.

Η μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών έχει διχάσει την ΕΕ, η οποία αδυνατεί – ή δεν θέλει - ως φαίνεται να διαχειριστεί την κρίση.

Μετά τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ουγγαρία, πολλές ευρωπαϊκές χώρες σκοπεύουν να κλείσουν τα σύνορά τους, διαφωνώντας με τις “ποσοστώσεις” του σχεδίου Γιούνκερ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ