2012-05-08 15:28:41
Φωτογραφία για Δίχως πίεση και άγχος στην Πόλη
Ζητούμενο για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι η ομάδα να πάει και να κάνει το παιχνίδι της στο Final-Four δίχως πίεση και άγχος. Απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει στο Final-Four δίχως πίεση και άγχος. Αυτό ζητάει και από τους παίκτες του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Να μην στρεσάρονται στην σκέψη του ημιτελικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Σέρβος τεχνικός τονίζει στους αθλητές του πως θα πρέπει να πάνε στην Πόλη ώστε να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια. "Εnjoy the games", λέει συνεχώς σε εκείνους ο έμπειρος "Ντούντα", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους ηρεμήσει και να τους αποβάλει την όποια αγωνία τους δημιουργείται, ειδικά στους νεότερους. 

Οι ερυθρόλευκοι είναι το αουτσάιντερ του Final-Four και θα πάνε στην Πόλη σεμνά και ταπεινά ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Όνειρα μπορεί να υπάρχουν για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά άπαντες στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα.


Το παιχνίδι κόντρα στους Καταλανούς αποτελεί πρόκληση και έξτρα κίνητρο για όλους τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πέρα, όμως, από τα αγωνιστικά θέματα, τα συστήματα και τις τακτικές, πάνω στις οποίες δουλεύουν και θα ακολουθήσουν οι ερυθρόλευκοι στο Final-Four, σε άμυνα και επίθεση, ο Σέρβος τεχνικός επιχειρεί αυτές τις μέρες να αποφορτίσει τα παλικάρια του (όπως τα χαρακτήρισε με χαμόγελο και υπερηφάνεια) από το άγχος και την πίεση. Ζητούμενο για εκείνον η ομάδα να παρουσιαστεί στην Πόλη ήρεμη.

Όπως τόνισε και στην Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία παρουσιάστηκε ευδιάθετος, δεν θέλει οι παίκτες του να λένε πολλά αυτές τις μέρες, ούτε να δίνουν αυτόγραφα και να βγαίνουν φωτογραφίες με φιλάθλους. Διότι θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο το ταξίδι στην Πόλη να μετατραπεί σε τσάρτερ της... χαράς. Με λίγα λόγια, καλή η γιορτή, αλλά δεν θέλει να εξελιχθεί σε κακού τύπου πανηγύρι το οποίο θα στοιχίσει αγωνιστικά στην ομάδα. Επιθυμεί, όσο  το δυνατόν γίνεται, οι αθλητές του να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και στο παιχνίδι. Πουθενά αλλού.

Οι περισσότερο έμπειροι παίκτες, όπως οι Σπανούλης, Άντιτς, Πρίντεζης, Παπαδόπουλος, επιχειρούν αυτές τις μέρες να βάλουν στο κλίμα του Final-Four τους νεαρότερους και άπειρους καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αλλά και να ενημερώσουν τους Αμερικανούς. Το κλίμα στην ομάδα είναι πραγματικά καταπληκτικό, τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Οι μπασκετμπολίστες των ερυθρολεύκων, όπως τονίζουν, είναι φίλοι και αυτό φαίνεται. Η ομάδα έχει βρει την απαραίτητη χημεία και αυτό το υπέροχο "δέσιμο" στις σχέσεις μεταξύ των παικτών είναι ένα βασικό συστατικό της μέχρι τώρα επιτυχίας της.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει τους παίκτες του στην Πόλη να μην αισθανθούν φόβο. Τους έχει τονίσει πως εδώ που έχουν φτάσει είναι ήδη πετυχημένοι, οπότε δεν χρειάζεται να νιώθουν άγχος η πίεση. Τους έχει επισημάνει, όμως, πως βρίσκονται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση και θα πρέπει να παρουσιαστούν όπως πρέπει, όχι μόνο για να κερδίσουν την Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμη και να διεκδικήσουν το τρόπαιο, αν τους δοθεί η ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός στο Final-Four πηγαίνει μόνο για νίκες και όχι για να χάσει. Αν έρθουν έχει καλώς. Αν όχι, συνεχίζουμε! Άλλωστε, όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αυτό που τονίζουν είναι πως ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ποντάρει πολλά ο "Ντούντα" στην ενέργεια, την φρεσκάδα και στην ομαδικότητα του Ολυμπιακού. Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο από αγωνιστικής πλευράς, όσο και από θέμα φυσικής κατάστασης και αυτό είναι κάτι που τον κάνει να χαμογελά από ικανοποίηση. Οι ερυθρόλευκοι είναι πανέτοιμοι σωματικά και εγκεφαλικά, και αυτό που θέλει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι να διατηρήσει τους παίκτες του σε καλό επίπεδο και στον ψυχολογικό τομέα. Να παρουσιαστούν ήρεμοι, αλλά όχι άνευροι και να παίξουν με αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό θράσος, δίχως φόβο. Να κάνουν το παιχνίδι τους.

Δεν θέλουν να λένε μεγάλα λόγια στον Ολυμπιακό (και καλά κάνουν), αλλά αυτό που αντιλαμβάνεσαι μιλώντας με παίκτες και το προπονητικό-τιμ των Πειραιωτών, είναι μία συγκρατημένη αισιοδοξία πως αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει κάτι πολύ καλό στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει εμπιστοσύνη για τις δυνατότητες της, απ' όλους. Και όσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δώσουν δυναμικό "παρών" στο γήπεδο που θα διεξαθχεί το Final-Four θα πρέπει να στηρίξουν όσο καλύτερα μπορούν την ομάδα και πάνω απ' όλα να μην την φορτώσουν με άγχος και πίεση.

YΓ: Οι προβλέψεις μπορεί να κάνουν λόγο πως ο Ολυμπιακός είναι το τέταρτο φαβορί στο Final-Four, αλλά στον αθλητισμό το πάθος, πολλές φορές, καταφέρνει να ανατρέπει την λογική. Και από πάθος η φετινή ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεχειλίζει πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ