2012-05-08 16:45:53
Φωτογραφία για Τσίπρας σε Σαμαρα-Βενιζέλο: Στείλτε επιστολή οτι δεν ισχύουν οι υπογραφές σας και προχωράμε όλοι μαζί!
Εαν στείλουν την επιστολή τότε πάμε για Αντιμνημονιακή κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ που λέει σε όλα ΟΧΙ και την Χρυσή Αυγή που όλοι την αγνοούν σαν να μην έχει εκλεγεί. Αν δεν προχωρήσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αυτή την πράξη μετάνοιας, πάμε για νέες εκλογές στις 10 Ιουνίου αφού θα είναι εξαιρετικά απίθανο οποιοδήποτε άλλο σενάριο να σχηματιστεί κυβέρνηση.

"Αν έχουν μετανοιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, να στείλουν μέχρι αύριο επιστολή στην ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους για πιστή εφαρμογή του «βάρβαρου» -όπως το χαρακτήρισε- προγράμματος του δευτερου μνημονίου." τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

"Θα είχα περισσότερες πιθανότητες να κάνω κυβέρνηση αν ήταν διαφορετικός ο εκλογικός νόμος"

"Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου", τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε πέντε άξονες συζήτησης για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.


Οι άξονες διαλόγου, όπως τους παρουσίασε ο κ. Τσίπρας έχουν ως εξής:

- Αμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα περικοπών μισθών –συνταξεων

- Ακύρωση νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα (μετενέργεια)

- Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα (αλλαγή εκλογικού νόμου, καθιέρωση απλής αναλογικής, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών)

- Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα. Ζήτησε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της ΒlackRock

- Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του ελληνικού χρέους

Με αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε σε συζήτηση ουσιαστική και ειλικρινή, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κλείνοντας ξεκαθάρισε:

«Εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το αν θα κυβερνηθεί η χώρα, πρωτίστως όμως μας απασχολεί προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα, αν θα σεβαστούμε την λαϊκή ετυμηγορία».

Ναι από Κουβέλη

Σαρανταπέντε λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη. Βγαίνοντας ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ είπε: "Του είπα ότι έχει την δυνατότητα, αρκεί να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστεράς με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Επανέλαβα την σαφή και προγραμματική μας θέση για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ." Και κατέληξε: "Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές."
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ