2012-05-08 18:00:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Σκηνικό πολέμου μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών
«Τύμπανα πολέμου» ακούγονται εδώ και δύο ημέρες στην οδό Γούναρη στο ύψος του Μαραγκοπουλείου κτιρίου που έχουν καταλάβει εδώ και μήνες αντιεξουσιαστές. Με αποκορύφωμα το χθεσινό επεισόδιο όταν τρεις κρανοφόροι επιτέθηκαν σε …. πελάτη ψησταριάς στα Ψηλαλώνια επειδή είχαν την πληροφορία πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα (με το που έκλεισαν οι κάλπες) περιμένοντας -προφανώς- κάποια πορεία της Χρυσής Αυγής. Οι Χρυσαυγίτες έχουν τα γραφεία τους στην οδό Γερμανού, σε απόσταση 700 μέτρων από το «στέκι» των αντιεξουσιαστών.

Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί αρκετά επεισόδια (πορεία των αντιεξουσιαστών και σπάσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, πορεία των Χρυσαυγιτών και απειλές προς τους αντιεξουσιαστές κλπ) αλλά και ξυλοδαρμοί. Και ενώ μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες το «σκηνικό πολέμου» δεν υπήρχε καν στο Μαραγκοπούλειο (οι αντιεξουσιαστές έπιναν καφέ, άκουγαν μουσική κλπ) με το που υπήρξε η άνοδος της Χρυσής Αυγής, το κλίμα άλλαξε. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι προβληματισμένοι και αρκετοί έχουν απευθυνθεί στην Αστυνομία. Ενώ μέχρι πρόσφατα δήλωναν πως δεν ενοχλούνται από την παρουσία των αντιεξουσιαστών.


Σύμφωνα με το dete.gr, η οδός Χαραλάμπη έχει επιλεγεί για να στήνεται το «καρτέρι» στους Χρυσαυγίτες. Και χθες το βράδυ, ίδιο σκηνικό. Πάνω από τριάντα άτομα με κοντάρια στα χέρια περίμεναν… πιθανή επίθεση Χρυσαυγιτών. Είχε διαρρεύσει πως θα έκαναν προεία για να εκδικηθούν για το «χτύπημα» που δόθηκε χθες τα ξημερώματα στα Ψηλαλώνια. Η Αστυνομία είχε λάβει τα μέτρα της, τελικά πορεία δεν έγινε.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ