2012-05-08 17:59:51
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΟΖΟ: ''Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ''
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «επαγρυπνεί ιδιαίτερα» μετά την είσοδο ενός «νεοναζιστικού κόμματος» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

 Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τις απόψεις του σχετικά με το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές, που του δίνει δικαίωμα αντιπροσώπευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Μπαρόζο απάντησε πως «θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα».

Αλλά, «όσον αφορά το κοινοτικό δίκαιο, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους και το εννοώ, όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε για να δράσουμε εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε.

«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση» διαβεβαίωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας «όλοι θα πρέπει να βασίζονται στην Επιτροπή για την ιδιαίτερη επαγρύπνησή της».

ΑΠΕ/Γαλλικό
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ