2012-05-08 20:46:24
Φωτογραφία για Μαζί πριν το final 4...
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου από πλευράς ερυθρόλευκων και οι Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Στράτος Περπερογλου από τους πράσινους βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ΟΠΑΠ για να ευχηθούν μεταξύ τους καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην κορυφαία μπασκετική ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

 

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: « Πριν από κάθε Final 4 έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε συνεχώς, αλλά τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι νέο για να πω. Είναι πολύ μεγάλο αποτέλεσμα ότι θα παίξουν σε αυτό το Final 4 και οι δυο ομάδες. θα αυτοσυγκεντρωθούμε για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ. Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ πάλι στη πόλη όπου γιόρτασα τον τίτλο με την Παρτιζάν. Πριν την διοργάνωση κανείς δεν πίστευε ότι θα πάμε , όμως οι παίκτες όπως φάνηκε είχαν διαφορετική άποψη».


 

Ντούσαν Ίβκοβιτς: « Είναι καλή ιδέα να βρεθούν οι δυο ομάδες εδώ πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Πιστεύω πως και οι δυο ομάδες δίκαια έφτασαν στο Final 4. Είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Ειδικά αν δεις πως ομάδες από την Ισπανία, Τουρκιά και Ιταλία δεν μπόρεσαν να το πετύχουν κάνει την επιτυχία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μεγαλύτερη. Εύχομαι καλή πορεία στο Final 4. Εμείς κάναμε καλή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι για την Μπαρτσελόνα. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό μπάσκετ. Παρακολουθώ την Ελλάδα από το 1987 που ο κόσμος πίστευε ότι ο Γκάλης έφερε κάτι νέο. Πιστεύω ότι η μεγάλη διάρκεια των ελλήνων είναι κάτι πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι και εμείς, εγώ με τον κουμπάρο μου κάναμε κάτι για να βοηθήσουμε».

Οι προπονητές των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού εκτός από το μήνυμα ενότητας που θέλησαν να στείλουν, εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως δεν θα συμβεί το παραμικρό μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων, όπως ακριβώς στο Βερολίνο το 2009, τονίζοντας πως αυτό μπορεί να αποτελέσει και παράδειγμα εν όψει των τελικών των πλέι οφ, που ξεκινούν στις 17 Μαΐου.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: « Είμαστε θετικό παράδειγμα και οι δυο ομάδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αποστολές των δυο ομάδων θα μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Οι παίκτες και οι προπονητές έχουν καλές σχέσεις. Πιστεύω να δούμε το ίδιο και από τους φιλάθλους κάποια μέρα».

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: « Είναι καλό ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Στο μέλλον θα είναι καλό για όλους να σέβονται ο ένας τον άλλο. Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα στο παρελθόν με παίκτες και προπονητές. Στο Βερολίνο το 2009 δεν αντιμετώπισαν οι οπαδοί κάποιο πρόβλημα. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ».

Από την πλευρά τους οι παίκτες των αιωνίων αναφέρθηκαν στους ημιτελικούς όπου οι μεν Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός τη Μπαρτσελόνα.

Γιώργος Πρίντεζης: « Παίζει ρόλο η τύχη σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια και σε τι μέρα θα βρεθεί η ομάδα. Έχουμε δουλέψει και έχουμε φτιάξει μια βάση. Αν αυτό το δείξουμε στο γήπεδο, οι πιθανότητες να κερδίσουμε είναι πολλές».

Κώστας Παπανικολάου : « Σκοπός μας είναι να χαρούμε το Final 4 και το παιχνίδι. Κάποιοι θα παίξουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση και δεν ξέρω αν θα έχουν την ευκαιρία να το ξανακάνουν. Πολλοί μας θεωρούν ότι είμαστε επιτυχημένοι που φτάσαμε εδώ, όμως ακόμα έχουμε και το Final 4, αλλά και τους τελικούς στο πρωτάθλημα. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη ψυχή και τη θέληση. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε και καρδιά και θέληση και είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε για εμάς θα είναι ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους : «Στα μεγάλα παιχνίδια όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ οι λεπτομέρειες μετράνε. Μπορεί για ένα σκριν, η ένα σουτ να κριθεί το παιχνίδι. Έχουμε αγωνιστικό σχέδιο και πρέπει να το εκτελέσουμε κατά γράμμα».

Στράτος Περπέρογλου : « Μεγάλο ρόλο παίζει η συγκέντρωση σε αυτά τα παιχνίδια και δεν συγχωρούνται τα νεκρά διαστήματα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μην αφήσουμε καμία μπαλιά να πάει χαμένη »

Ο ΟΠΑΠ θα είναι ο μέγας χορηγός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης με τους πράσινους να βάζουν στα ταμεία τους από τη συμφωνία τους με τον οργανισμό 1.2 εκατ. ευρώ και τους ερυθρόλευκους 1εκατ. ευρώ. Για την χορηγία αλλά και το γεγονός ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν από κοινού στον ΟΠΑΠ για να ευχηθούν ο ένας στον άλλο καλό ταξίδι και καλή επιτυχία μίλησε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού Γιάννης Σπανουδάκης.

Γιάννης Σπανουδάκης : «Ευχαριστώ τους παίκτες και τους προπονητές, που μας έκαναν την τιμή να έρθουν εδώ για την εκδήλωση. Οι δύο ομάδες με την παρουσία τους τιμούν το υψηλό επίπεδο μπάσκετ. Ο αθλητισμός ενώνει τις ομάδες και τους φιλάθλους τους. Ο αθλητισμός έχει προβάλει διεθνώς τη χώρα μας, το κάνει φέτος και θα το κάνει και στο μέλλον. Η επιλογή μας για τη χορηγία μας, μας δικαιώνει. Προσφέρουν θέαμα εντός και εκτός γηπέδου. Το παράδειγμά τους, ερχόμενοι εδώ, ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι φίλαθλοι. Η εκδήλωση είναι μήνυμα προς όλους, είτε βρεθούν στην Πόλη είτε όχι. Μας κάνουν υπερήφανους».

 http://www.rednews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ