2012-05-08 20:58:07
Φωτογραφία για Δεν υπάρχει αδιέξοδο! Απλώς ζητούνται πολιτικοί με ανάστημα…
Γράφει ο Παναγιώτης Δερματάς

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Απριλίου, είναι συγκλονιστικό. Διότι αποτελεί την πρώτη δυνατή προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του παρελθόντος, τα οποία προγραμματισμένα και όχι τυχαία, μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα.

Η ζωή έχει αποδείξει ότι κάποτε πρέπει να δεχτείς ηχηρά χαστούκια για να ξυπνήσεις.

Σήμερα ανασηκωθήκαμε και ψάχνουμε τον προσανατολισμό μας. Γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα.

Η έννοια ανήκω, δέχτηκε ηχηρό κτύπημα. Οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό, άρχισαν να αισθάνονται ότι είναι πολίτες, δηλαδή ελεύθεροι άνθρωποι που σκέπτονται και προβληματίζονται χωρίς να ανήκουν. Διότι ανήκουν πάντα τα εξαρτώμενα όντα και τα υποζύγια.

Συνεπώς οι νέες πολιτικές δυνάμεις που βγήκαν ενισχυμένες, οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν έχουν πλέον πίσω τους ανεγκέφαλους οπαδούς που είναι πρόθυμοι να χειροκροτήσουν με πάθος την κάθε βλακεία ή τη κάθε υπόγεια συναλλαγή.


Έχουν υπεύθυνους πολίτες οι οποίοι παρά την διασπορά τους σε ανόμοια πολιτικά σχήματα, βαδίζουν στην ίδια συνισταμένη των κοινών προβλημάτων.

Ποια είναι αυτά ;

Αυτά χωρίζονται σε κοινωνικά και σε εθνικά..

Και τα δύο δέχτηκαν τις δραματικές συνέπειες των εξαρτημένων μνημονιακών πολιτικών. Και τα δύο αποτελούν συνέπειες μίας βαριάς αναξιοκρατικής και βαθιά σκοτεινόδουλης κομματικής ελίτ που έχει εγκατασταθεί μετά την μεταπολίτευση και η οποία έστησε με υπομονή και συνέπεια τις υποδομές της διαφθοράς, του κοινωνικού και εθνικού μηδενισμού.

Ποιες είναι αυτές οι υποδομές ;

Βασική είναι η τιθάσευση νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας από το κέντρο που απαρτίζει την εκτελεστική εξουσία.

Επείγον λοιπόν και πρωταρχικό μήνυμα: Άμεση απελευθέρωση της δικαιοσύνης από τα κυβερνητικά δεσμά με ταυτόχρονη κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Στην συνέχεια αυστηρός διαχωρισμός της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία. Διότι ο λαός εκλέγει κάποιον για να νομοθετεί και όχι ως εκτελεστικό όργανο. Σ΄ αυτή την περίπτωση λοιπόν, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός οφείλει να επιλέξει τους υπουργούς του από κατάλογο καταξιωμένων προσώπων της επιστήμης και της κοινωνικής μας ζωής για τα οποία πρόσωπα να υπάρχει ευρύτερη αποδοχή από την βουλή και την κοινωνία.

Για παράδειγμα, ένας διακεκριμένος πανεπιστημιακός οικονομολόγος, μαζί με το επιτελείο των σπουδαστών του, θα αποτελέσει άριστο χειριστή των οικονομικών μας σχεδιασμών, ενώ θα είναι αδιανόητο να χειρίζονται τα αμυντικά θέματα ουρανοκατέβατοι κομματάρχες οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν εκπληρώσει καν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις!

Αυτές είναι βασικές και ουσιαστικές δομές για να πάμε στην αντεπίθεση.

Κι επειδή ο στόχος είναι κοινός για όλους τους πολίτες κι επειδή οι πολίτες απέδειξαν ότι έχουν απαλλαγεί από «δεξιές» και «αριστερές» προκαταλήψεις, οφείλουν να ακολουθήσουν το νέο πνεύμα και οι νέοι πολιτικοί.

Να καταλάβουν ότι ο λαός δεν ψήφισε «αριστερά» ή «δεξιά». Ο λαός εμπιστεύτηκε ανθρώπους ανεξάρτητα από παλαιότερες τοποθετήσεις του και τους στέλνει το μήνυμα. Στο άμεσο περιβάλλον μου, είδα ανθρώπους που μία ζωή πάλευαν στις τάξεις της αριστεράς και σήμερα ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Γιατί; Διότι το δίπτυχο οικονομία και ασφάλεια, καθόρισε την πολιτική τους συμπεριφορά.

Η οικονομία αποτελεί τις συνέπειες μνημονιακής υποτέλειας και η ασφάλεια τις συνέπειες της λαθρομεταναστεύσεως.

Άμεση λοιπόν καταγγελία των μνημονιακών συμβάσεων με προτεραιότητα την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, επείγουσα αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής με σκοπό την επιβίωση και την ανάπτυξη, επείγουσα εκμετάλλευση του θέματος των κοιτασμάτων, επείγουσα ανάθεση στην δικαιοσύνη των βρώμικων συναλλαγών, ξεκαθάρισμα και του τελευταίου ίχνους δημόσιας σπατάλης, καθορισμός των ΑΟΖ, δραστικός και προοδευτικός πόλεμος εναντίον κάθε είδους δημόσιας και ιδιωτικής υφαρπαγής του κοινωνικού εισοδήματος ώστε να δημιουργηθεί αρνητικός πληθωρισμός ο οποίος θα ενισχύσει δραστικά την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Αλλά υπάρχει και κάποιο άλλο θέμα. Αυτό της εθνικής ασφάλειας και υπερηφάνειας η οποία έχει τσαλακωθεί μετά από μία ατέλειωτη σειρά εθνικών και διπλωματικών ταπεινώσεων.

Ας μη το περιφρονήσουν όσοι πέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ας αντιληφθούν ότι παρά την υπονόμευσι του πατριωτισμού από μία σκοτεινόδουλη ψευτοπροοδευτική ελίτ, η οποία μας βομβαρδίζει μέσω της παιδείας, της εικόνας και του τύπου από την μεταπολίτευση, οι Έλληνες σήκωσαν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Όσοι λοιπόν έχουν στόχο να υποτάξουν τον πατριωτισμό κάτω από τις διεθνιστικές τους σκοπιμότητες, το μόνον που θα έχουν πετύχει, θα είναι να βρεθούν οι ίδιοι στο ίδιο κενό εξουσίας με τους προηγούμενους, αφού προηγουμένως μας έχουν δώσει μία επιπλέον ώθηση προς το μηδέν Γι΄ αυτό λοιπόν Πλήρης ανασυγκρότηση της διπλωματίας μας κάτω από την εξουσιοδοτημένη παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων των γραμμάτων μας, οι οποίες έχουν διακριθεί για τον πατριωτισμό τους (π.χ. Βασίλειος Μαρκεζίνης).

Σε όλες τις χώρες τα υπουργεία εξωτερικών, δουλεύουν για τις πατρίδες τους εκτός απ’ αυτή εδώ την χώρα του παραλόγου και της αριστεροδεξιάς υποτέλειας, η οποία πρωταρχικό στόχο έχει την προσαρμογή μας σε ξένες διεθνιστικές επιταγές.

Αλλά όταν δεν προσέχεις την κατοικία σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει. Και πρέπει επίσης να έχεις ως δεδομένο ότι οι γονείς σου φρόντισαν εσένα όταν ήσουν μωρό και όχι τα παιδιά της γειτονιάς τους. Μην προσπαθείς λοιπόν να μας επιβάλεις να ζήσουμε στον απρόσιτο αλλόκοσμο της παγκοσμιοποιήσεως είτε με την κεφαλαιακή είτε με την αριστερή του διάσταση!…

Όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα… φιλοξενήσουμε πλέον τον πολεμικό τους στόλο έξω από το Σούνιο.

Ούτε θα ανεχθούμε τα πολεμικά τους αεροπλάνα πάνω από τα νησιά μας.

Ότι ο κάθε διάλογος με τήν γείτονα χώρα, ξεκινά από τον αμοιβαίο σεβασμό.

Σε περίπτωση που η Τουρκία εξακολουθεί να βαδίζει στον κόσμο της κάτω από την ενίσχυση και κάλυψη των δικών μας «συμμάχων», να έχουμε την αποφασιστικότητα για νέα διπλωματικά ερείσματα τα οποία υπάρχουν στον περίγυρο και τα οποία έχουν την δυναμική της αμοιβαιότητας.

Αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις παραβλέπουν αυτόν τον όρο, μπορούμε άνετα να υποθέσουμε ότι χρηματοδοτούνται υπόγεια από τον πακτωλό των χρημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, η οποία στα πλαίσια της μεγαλεπίβολης νέο-οθωμανικής της πολιτικής, διαθέτει γι αυτό το σκοπό το 5 % του κρατικού της προϋπολογισμού, σε αντίθεσι μ΄εμάς που διαθέτουμε μόλις το 0,5 % !…

Για να εκφράσουμε κι εδώ τον άπλετο εθνομηδενισμό μας!

Αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα Σκόπια. Μόνον που εδώ άλλοι είναι οι νονοί…

Επείγον λοιπόν να επαναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με τις ισχυρές δυνάμεις.

Αυτά βέβαια είναι τα βασικά, γύρω από τα οποία θα επικεντρωθεί το νέο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

Όσοι τα έχουν αντιληφθεί αυτά, εννοώ γνήσιοι δημοκράτες εκπρόσωποι που εκφράζουν τις περιφερειακές τους κοινωνίες, οφείλουν να συγκλίνουν σ΄ έναν επείγοντα σχηματισμό.

Στον σχηματισμό για τον νέο σχεδιασμό και την νέα νικηφόρα πορεία της πατρίδας μας.

Δεν δικαιολογούνται αναβολές οι οποίες μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν υστερόβουλες…

Τα εθνικά μας προβλήματα βρίσκονται όλα στην κόψη του ξυραφιού και προδιαγράφουν μία επόμενη ήττα συνέχεια αυτών των ιστορικών καταστροφών οι οποίες πλήρωσαν τις δραματικές πολιτικές μας ανεπάρκειες.

Ας το καταλάβουν λοιπόν οι νέες πολιτικές δυνάμεις, ας μην μας ζαλίζουν με τις «αριστερές» και «δεξιές» μ@λ@κίες και ας ανταποκριθούν σεαυτή την πρόσκληση.

Ο βαθμός που θα ανταποκριθούν, θα καθορίσει και την δική τους ιστορική πορεία.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μένουν με νέα μείωση!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μένουν με νέα μείωση!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ