2012-05-08 22:00:07
Φωτογραφία για Το νέο Opel Mokka αποκτά το μοναδικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix
Rüsselsheim. Το Mokka, το νέο SUV της Opel, θα διατίθεται με το αναβαθμισμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τώρα μέχρι τρία ποδήλατα. Το βελτιωμένο σύστημα αποθήκευσης - αποκλειστικότητα της Opel - είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και κατά συνέπεια βρίσκεται πάντα στο όχημα. Όταν δεν χρησιμοποιείται, εξαφανίζεται στον πίσω προφυλακτήρα. Όπως και το Mokka, το σύστημα FlexFix σχεδιάστηκε για άτομα με δραστήριους ρυθμούς ζωής που αγαπούν την ποδηλασία. Ακόμα και με πλήρες φορτίο, χάρη στη λειτουργία ανάκλισης του FlexFix, δεν περιορίζεται η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Το ευρύχωρο μικρό SUV που πρόκειται λανσαριστεί στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου με την προσθήκη του προαιρετικού FlexFix.

Η στάνταρ έκδοση του συστήματος FlexFix για το Mokka είναι κατάλληλη για ένα ποδήλατο. Το αναβαθμισμένο σύστημα μπορεί τώρα να μεταφέρει 10 κιλά επιπλέον (30 κιλά) συγκριτικά με την πρώτη γενιά του FlexFix. Με το FlexFix δεύτερης γενιάς διατίθεται τώρα κιτ προέκτασης με αντάπτορα που κουμπώνει για τη μεταφορά δύο ακόμα ποδηλάτων. Η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου με τρία ποδήλατα είναι 60 κιλά.


Το FlexFix Προσφέρει Μοναδικά Πλεονεκτήματα

Με τοFlexFix, η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα. Η σχάρα είναι πρακτική, ενώ μετακινείται πολύ εύκολα και ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς εργαλεία.

Ειδικές βάσεις με ελαστικά ένθετα συγκρατούν με ασφάλεια τα ποδήλατα στη θέση τους. Επιπλέον το νέο σύστημα σχάρας κλειδώνει ώστε τα ποδήλατα να προστατεύονται από τους κλέφτες όταν το Mokka είναι σταματημένο. Ακόμα και με πλήρες φορτίο, το σύστημα

FlexFix δεύτερης γενιάς δεν δυσκολεύει ούτε περιορίζει την άμεση πρόσβαση στο χώρο αποσκευών του Mokka χάρη σε μία λειτουργία ανάκλισης.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του Opel FlexFix συγκριτικά με τις συμβατικές σχάρες ποδηλάτων είναι η ευκολία πρόσβασης και κατά συνέπεια η εξαιρετική εργονομία του. Αντίθετα με άλλα συστήματα όπως σχάρες οροφής που απαιτούν από το χρήστη να ανεβάσει το ποδήλατο ψηλά, το FlexFix δεν επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη, όπως και τα καθίσματα AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) που διατίθενται για το Mokka και έχουν πιστοποιηθεί από το Γερμανικό Σύνδεσμο Ειδικών σε θέματα πλάτης. Ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με συστήματα σχαρών οροφής, το όχημα δεν έχει περιορισμό ταχύτητας 120 km/h, καθώς τα ποδήλατα μεταφέρονται πίσω.

Το Mokka συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και το πνεύμα της περιπέτειας

Παρά το μήκος των 4,28 m, το Mokka χωράει άνετα πέντε άτομα και συνδυάζει λειτουργικότητα με μία άνετη, ψηλή θέση οδήγησης και την αίσθηση της περιπέτειας. Η οδική συμπεριφορά του Mokka έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της ζωής στην πόλη διαθέτοντας και αξιόλογες ικανότητες για χρήση off-road. Γι αυτό, εκτός από εμπρόσθια κίνηση (FWD), το Mokka εφοδιάζεται προαιρετικά με τεχνολογία all-wheel drive (AWD) για καλύτερη ελκτική πρόσφυση και συμπεριφορά όταν κινείται εκτός δρόμου.

Την ισχύ παρέχουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες. Όλα τα μηχανικά κιβώτια εφοδιάζονται με το σύστημα οικονομίας καυσίμου Opel Start/Stop. Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.6 L 85 kW/115 hp με 155 Nm και έναν 103 kW/140 hp 1.4 l Turbo με ροπή 200 Nm. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, ο 93 kw/130 hp 1.7 CDTI turbo diesel με ροπή 300 Nm υπόσχεται οικονομία καυσίμου και χαμηλούς ρύπους.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ