2012-05-08 23:25:15
Φωτογραφία για «Αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες»
Την εκ νέου άμεση προσφυγή στις κάλπες, υπό το πρίσμα των μετεκλογικών εξελίξεων, προτείνει ως διέξοδο ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, δηλώνοντας ανήσυχος για όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές 2012.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γραμματίδης, ο ελληνικός λαός, μετά την ουσιαστική πολιτική κάθαρση που ήδη επέβαλε με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει τώρα να κληθεί με τη σοφία του να δώσει τέρμα στην παρατεινόμενη αβεβαιότητα και να διαμορφώσει τέτοιους συσχετισμούς που να μπορούν αξιόπιστα και με ασφάλεια να ξαναφέρουν τη χώρα σε σταθερή τροχιά.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο λαός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει επίσης το πώς εννοεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αφού είναι σαφές ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός δεν συμβαδίζει με την αθέτηση των υποχρεώσεών μας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων μας και τη συγκρουσιακή αντιπαράθεση μαζί τους.


«Η πρόσφατη κινητικότητα του Ευρωπαϊκού Νότου, πρόσθεσε, που δημιουργεί κάποιες συνεργειακές ελπίδες, δεν μας απαλλάσσει από αυτές μας τις υποχρεώσεις που είναι παρούσες και αδήριτες, ενώ οι όποιες ευρωπαϊκές εξελίξεις, μακρές κι αβέβαιες, και δεν εγγυώνται ούτε το πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ούτε το πώς θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που αποτελεί προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, πρέπει τώρα πια να αποφασίσουμε ότι η τιμωρητική διαδικασία τελείωσε και ήδη πρέπει να δώσει τη θέση της στη διαδικασία της ευπρόσωπης αλλά και στιβαρής οργάνωσης της διακυβέρνησης της χώρας. «Ο επιχειρηματικός κόσμος, κατέληξε, θα συμβάλλει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια που είναι ιστορικά αναγκαία για να αποτραπεί ο ορατός όσο και άμεσος κίνδυνος της πλήρους οικονομικής της κατάρρευσης και της συνακόλουθης διεθνούς της απομόνωσης».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ