2012-05-08 23:47:10
Φωτογραφία για Λίγο πριν πέσει η αυλαία στο ALTER
Ποιοι και γιατί πιέζουν: "ας ανοίξει το κανάλι και ας δουλέψουμε τσάμπα";

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης των εργαζομένων του Alter, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία μεγάλη μερίδα των -επί ένα χρόνο- απλήρωτων θα παρακολουθήσουν Ωστόσο συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για την αίτηση πτώχευσης του Alter, με τον αριθμό να αυξάνεται κάθε μέρα. Να θυμίσουμε ότι το κανάλι έχει κάνει αίτηση για την ένταξη του στο άρθρο 99. Το διάστημα βέβαια κατά το οποίο θα έπρεπε ο ειδικός μεσολαβητής που όρισε το δικαστήριο να κάνει την πρόταση του έχει εκπνεύσει προ πολλού.

Ωστόσο ο μεσολαβητής κ. Καταγής ζήτησε παράταση για να κάνει την εισήγηση του μέχρι το Σεπτέμβρη. Βάση όμως του νέου άρθρου 99 που ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ από τον περασμένο Απρίλη, οι διαδικασίες για την ένταξη του σταθμού στον ειδικό πτωχευτικό κώδικα θα πρέπει να γίνουν εντός διμήνου (και όχι εντός 4 μηνών, όπως ίσχυε παλιότερα). Άρα η διορία έχει προ πολλού εκπνεύσει.


Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να μαζέψουν υπογραφές για την αίτηση πτώχευσης του σταθμού, στην περίπτωση που η απόφαση για το άρθρο 99, δεν πάρει παράταση έως το Σεπτέμβρη (όπως ορίζει πλέον ο νέος νόμος και όλα δείχνουν) προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν σε κατάσχεση, για να εξασφαλίσουν μέρος των δεδουλευμένων τους (να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο έγινε στην "Ελευθεροτυπία").

Το "μενού" της επόμενης συνέλευσης:

Στην επόμενη συνέλευση των εργαζομένων από ότι δείχνουν τα πράγματα θα γίνει μια νέα πρόταση προς την εργοδοσία προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα...

Από την πλευρά Κουρή όμως...αυτό το οποίο θέλουν να περάσει προς τα έξω είναι ότι: "για τα δεδουλευμένα ουδεμία ευθύνη φέρει ο κ. Κουρής, αφού διοίκηση ασκούσε ο Κώστας Γιαννίκος"

Η αλήθεια είναι ότι όντως ο Κουρής δεν ασκούσε διοίκηση, αφού ασκούσε μόνο...είσπραξη! Αυτή η προσπάθεια Κουρή να αμβλύνει τις εντυπώσεις, γίνεται όχι πλέον μέσα από δημοσιεύματα της εφημερίδας του Αυριανής (εκεί οι εργαζόμενοι, πληρώνονται με ποσό έναντι, για δεδουλευμένα 18 μηνών, ενώ πρόσφατα ανέστειλαν την απεργία τους...μετά από πολλές πιέσεις και παρασκήνιο).

Αλλά και μέσα από ιστολόγια που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον Κουρή. Χαρακτηριστική η περίπτωση μπλογκ της περιφέρειας, που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει επιστολές (κατά κύριο λόγο εικονικές, αλλά και λίγες...αυθεντικές). Στις οποίες παρακαλούν τον κ.Κουρή "να πετάξει τους υποκινούμενους καταληψίες από το κανάλι και εμείς οι υπόλοιποι θα έρθουμε να δουλέψουμε τσάμπα!". Ο φερόμενος ως διαχειριστής της εν λόγω ιστοσελίδας είναι στενός συνεργάτης του Κουρή στο kontra, στην Αυριανή ενώ συγγενικό του πρόσωπο εργάζεται στο Alter....Τα συμπεράσματα δικά σας!

Όλα αυτά σε μια προσπάθεια του Κεφαλλονίτη εκδότη να πληρώσει από τίποτα...έως ψίχουλα. Ως γνωστό ο Γ.Κουρής φημίζεται για: την παραγωγή περγαμόντο για τους πηχυαίους τίτλους της Αυριανής, αλλά όχι για την κίνηση του χεριού του...προς την τσέπη.

Χαρακτηριστικό ήταν όταν πριν μερικές ημέρες δικαζόταν για χρέη προς το δημόσιο, είχε ζητήσει μέσω του δικηγόρου του αναβολή αφού...ο πελάτης του δεν είχε 1000 ευρώ για να πληρώσει το παράβολο(!)...

Σημείωση pressarismenou: Θα επανέλθουμε σύντομα με νεώτερα καθώς και μια πληροφορία για το τι έγινε από πλευράς της διοίκησης εντός της εβδομάδας που πέρασε, σε μια ακόμα προσπάθεια επαναλειτουργίας του σταθμού...

πηγή: pressarismenos
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ