2012-05-09 00:31:14
Φωτογραφία για 4άρα της Λίβερπουλ στην Τσέλσι για το πρωτάθλημα
Η Λίβερπουλ πήρε μια μίνι-εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του FA Cup, νικώντας 4-1 την Τσέλσι στο "Άνφιλντ". Αδιάφοροι οι "μπλε" με το μυαλό στο Μόναχο

Η Λίβερπουλ νίκησε με 4-1 την Τσέλσι στο "Άνφιλντ", παίρνοντας μία μίνι-εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του FA Cup το περασμένο Σάββατο.

Η Τσέλσι πάντως ήταν αδιάφορη, με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο να κατεβάζει 11άδα από την οποία κανείς πιθανότατα δεν θα παίξει στον τελικό του Champions League με την Μπάγερν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Τσέλσι είχε δοκάρι με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο 18', αλλά στα επόμενα λεπτά δέχτηκε 3 γκολ.

Το σκορ άνοιξε με το αυτογκόλ του Εσιέν στο 19' από προσπάθεια του Λουΐς Σουάρες, το 2-0 έκανε ο Χέντερσον στο 25' βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον Τέρνμπουλ αφού γλίστρησε ο Τέρι, ενώ το 3ο γκολ πέτυχε ο Άγκερ στο 28' με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Στο 35' είχαν δεύτερο δοκάρι οι "μπλε" με τον Φερνάντο Τόρες, ενώ στο 42' είδε δοκάρι η Λίβερπουλ με το μακρινό σουτ του Ντάουνινγκ.


Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ιβάνοβιτς με αγκωνιά ανέτρεψε τον Κάρολ στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντάουνινγκ, όμως η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Τέρνμπουλ (5ο χαμένο πέναλτι για Λίβερπουλ φέτος).

Στο 50' ο Ραμίρες με το σώμα μείωσε σε 3-1, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαλουντά και κακή εκτίμηση του Πέπε Ρέινα, ενώ από λάθος του Τέρνμπουλ στο 61' ο Σέλβεϊ σκόραρε για το τελικό 4-1 με μακρινό σουτ σε κενή εστία.

Αναπληρωματική 11άδα και 6η θέση

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο κατέβασε ουσιαστικά εξ ολοκλήρου αναπληρωματική 11άδα, καθώς μόνο οι Τέρι, Ιβάνοβιτς και Ραμίρες είναι βασικοί, αλλά όλοι είναι τιμωρημένοι και δεν θα παίξουν στον τελικό του Champions League με την Μπάγερν.

Αυτή η ήττα για την Τσέλσι σημαίνει ότι θα τερματίσει οριστικά στην 6η θέση, δηλαδή δεν θα παίξει στο Champions League, τουλάχιστον όχι μέσω του πρωταθλήματος.

Για να παίξει λοιπόν η ομάδα του Λονδίνου στο Champions League της νέας περιόδου, θα πρέπει να νικήσει την Μπάγερν στον τελικό του Μονάχου.

Ως κάτοχος θα εξασφαλίσει θέση στους ομίλους, έτσι ο 3ος της βαθμολογίας στην Αγγλία θα παίξει προκριματικά (και όχι αμέσως στους ομίλους) και ο 4ος της βαθμολογίας δεν θα πάει προκριματικά Champions League, αλλά θα πάει στο Europa League (ουσιαστικά αντί της Τσέλσι).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Άγκερ, Σέλβεϊ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ (84' Στέρλινγκ), Μάξι Ροντρίγκες (84' Κάιτ), Λουΐς Σουάρες, Κάρολ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τέρνμπουλ, Πάουλο Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Μπέρτραντ, Εσιέν, Οριόλ Ρομέου, Ραμίρες, Στάριτζ (68' Λουκακού), Μαλουντά, Τόρες.

*χαμένο πέναλτι 45'+3 Ντάουνινγκ

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ