2012-05-09 00:36:06
Φωτογραφία για «Το Πειρατικό συνεχίζει» αναφέρουν οι Πειρατές Ελλάδας σε ανακοίνωσή τους για τις εκλογές
Ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσε το κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Στην ανακοίνωση, το κόμμα εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και αναφέρει.... ότι δεν είναι «κομήτης για μια ή δύο εκλογικές αναμετρήσεις» και πως τα μέλη του θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με βάση τις αρχές και τους στόχους του κόμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κόμμα Πειρατών Ελλάδας «λίγες ημέρες μετά την ίδρυση του, κλήθηκε να τρέξει, ένα πρωτόγνωρο αγώνα, τις Εθνικές εκλογές. Με προβληματικές προθεσμίες έγινε σεβαστή η θετική απόφαση των μελών και ξεκίνησε ο αγώνας, με μηδενικό προϋπολογισμό. Οι Έλληνες Πειρατές ήταν άγνωστοι.

"Σε διάστημα τριών μηνών από την ίδρυση και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, ξεπεράστηκαν οι όποιες νομικές και οικονομικές δυσκολίες και το Πειρατικό ψηφοδέλτιο εμφανίστηκε σε 31 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες και στο 78% του εκλογικού σώματος, αποκλειστικά και μόνο με τη συνεισφορά και σκληρή δουλειά κάποιων από τα μέλη! Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. 32.487 συμπολίτες εμπιστεύτηκαν και υποστήριξαν την επιλογή της καρδιάς τους. Πολίτες που ένιωσαν το διαφορετικό και παρ’ όλο που γνώριζαν ότι τα δεδομένα ήταν ενάντια, πείστηκαν από τις αρχές των Πειρατών και ψήφισαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, με πολιτική σκέψη".


Όπως υποστηρίζουν οι Πειρατές στην ανακοίνωσή τους, «η ψήφος αυτή δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας (η ψήφος διαμαρτυρίας είχε δεκάδες άλλες επιλογές). Είναι μία συνειδητή πολιτική πράξη» και απευθυνόμενοι σε όσους ψήφισαν το κόμμα, υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν «τη σκληρή δουλειά, για τις Αρχές και για τους Στόχους, για να μπορούμε όλοι μαζί να αποφασίζουμε για εμάς. Η ψήφους στους πειρατές είναι ψήφος ελπίδας μιας γενιάς που είχε πάψει να ελπίζει! Οι Πειρατές δεν είναι «κομήτες» για μια ή δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Οι Πειρατές δεν είναι παραφυάδες ή πολιτικά υποπροϊόντα του παλιού συστήματος. Οι Πειρατές ήρθαν για να μείνουν, να προχωρήσουν, να ενώσουν, να δείξουν το δρόμο για το μέλλον».

Το κόμμα των Πειρατών, ακολούθως, ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν για να κατέβει στις εκλογές και τους καλούν να συμβάλλουν στη συνέχεια της προσπάθειας, «εκφράζοντας ιδέες και προτάσεις στο χώρο συζητήσεων (forum) του κόμματος» και συμμετέχοντας «στις ζωντανές ή εικονικές συναντήσεις των Πειρατών. Γιατί όλοι πια μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και να ακουστεί, γιατί εμείς είμαστε που ψηφίζουμε, εμείς αποφασίζουμε! Αν έχεις θέληση και όρεξη για περισσότερη συμμετοχή, μπορείς να γραφτείς στο κόμμα (ή να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου αν δεν έχεις κάνει την τυπική δήλωση στο ΚΕΠ). Η δύναμή των Πειρατών στηρίζεται στην συμμετοχή του καθενός, της καθεμιάς. Το Πειρατικό συνεχίζει!», καταλήγει ανακοίνωση.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ