2012-05-09 03:13:02
Φωτογραφία για «Δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα των εκλογών»
Η προσοχή που δίνει η ευρωζώνη στις βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών θα πρέπει να μπει σε νέο πλαίσιο και να προσαρμοστεί στην οικονομική πραγματικότητα... δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara.

«Αν καταφέρουμε να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «έχει δοθεί υπερβολικά μεγάλη προσοχή στις βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών και αυτό έχει δημιουργήσει το αίσθημα ότι η κατάσταση δεν έχει κάποιο ‘πάτο’ ».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών, ο κ. Dallara δήλωσε πως δεν τον εξέπληξε. Όπως επισήμανε, οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι, αισθάνονται πως η πολιτική ηγεσία της χώρας τα τελευταία χρόνια δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντά τους τόσο όσο θα ήλπιζαν και αναζητούν μια νέα κατεύθυνση.

«Νομίζω πως θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει ξεκάθαρο το αποτέλεσμα των εκλογών», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως αναμένει να υπάρξει είτε νέα κυβέρνηση συνασπισμού, ή τεχνοκρατική κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εμμείνει σε πολλές πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της χώρας.


Κατά τον κ. Dallara, η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να «επανεκτιμήσουν την τρέχουσα οικονομική στρατηγική και να εξετάσουν προσαρμογές έτσι ώστε η οικονομία της ευρωζώνης να επιστρέψει σε ένα πιο αξιόπιστο μονοπάτι».

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εξισορροπήσει την αντιστοιχία ανάπτυξης-λιτότητας και να επιμηκύνει την περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής σε αρκετές από τις χώρες της ευρωζώνης. «Αυτό μπορεί να απαιτήσει περισσότερο χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια», σημείωσε, «όμως είναι μια πολύ λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση από το να αφήσει την κατάσταση να επιδεινωθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ