2015-10-17 19:16:06
Φωτογραφία για Η γυναίκα συμμετέχει - Η πολιτική αλλάζει
Η 5η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του δικτύου «Ελένη Σκούρα» με θέμα "Κατά φύλο αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος" που υλοποιείται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) πραγματοποιήθηκε την... Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο «Holliday Inn» στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό άξονα «Η γυναίκα συμμετέχει, η πολιτική αλλάζει!»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού και Νεολαίας Πυλαίας-Χορτιάτη και υποψήφια Βουλευτής με τη Ν.Δ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Ανατολή Κωνσταντινίδου συμμετείχε στην Ολομέλεια του δικτύου «Ελένη Σκούρα» καταθέτοντας τις απόψεις της για το ρόλο της γυναίκας στην πολιτική μέσω της βιωματικής της εμπειρίας από την ενασχόληση της με τα κοινά. «Η γυναίκα με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να διεκδικήσει και να κατακτήσει πολλά από αυτά που εμείς οι νεότερες θεωρούμε αυτονόητα. Φορτωμένη με πολλούς ρόλους ,σύζυγος, μητέρα ,εργαζόμενη και πολλά άλλα για τις περισσότερες γυναίκες η ενασχόληση με την πολιτική φαντάζει ως κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο
. Γεγονός που αποδεικνύεται ότι ενώ πληθυσμιακά οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες η εκπροσώπηση τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο φτάνει το 23,3 % ποσοστό που απέχει από το 1/3 που ορίζεται για τη συμμετοχή των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και από το 50/50 που προτείνει το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών. Όλα συνηγορούν ότι η σύνθεση της κοινωνίας εκπροσωπείται άνισα στα κέντρα λήψης αποφάσεων οπότε η επίτευξη του στόχου της ίσης συμμετοχής των ανδρών και των γυναικών θα επιφέρει ισορροπία και θα ενδυναμωθεί η δημοκρατία. Οι γυναίκες έχουν τη δύναμη και το θάρρος να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική αρκεί πρώτα απ’ όλα να πιστέψουν οι ίδιες στον εαυτό τους. Ο τολμών νικά!»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ