2015-10-18 05:06:06
Φωτογραφία για Αργυρός: Πως και παρουσιάστηκες στον στρατό;
Ήταν 14 Ιανουαρίου όταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός πέρασε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Σαν παιδί γενναίο που είναι (το λέει και το τραγούδι του), δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο προκειμένου να ευνοηθεί σε σχέση με τους υπόλοιπους φαντάρους. Το αντίθετο, μάλιστα. Μετά τη βασική εκπαίδευση, πήρε μετάθεση για την Αλεξανδρούπολη, όπου και ολοκλήρωσε τη θητεία του και πήρε την πολυπόθητη «ροζαλία». «Έκανα μια κανονική θητεία. Βέβαια, με τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικά με το δημοψήφισμα, δεν σου κρύβω πως ανησύχησα τόσο για μένα όσο και για τους δικούς μου ανθρώπους» εξηγεί στο People. Οι εννέα μήνες που πέρασε στο στρατό κάθε άλλο παρά χαμένοι ήταν για εκείνον, καθώς γνώρισε πολλές και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. «Συναναστράφηκα με σπουδαίους ανθρώπους και με στρατιώτες που ήρθαν από την ξενιτιά για να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Χάρηκα που τους γνώρισα και σίγουρα θα διατηρήσω επαφές με ορισμένους που διαθέτουν αυθεντικό χαρακτήρα. Στον Έβρο περάσαμε δύσκολες στιγμές. Θυμάμαι τον εαυτό μου να φυλάει σκοπιά με θερμοκρασία -11 βαθμούς, φορώντας χλαίνη (σ.σ.: βαρύ στρατιωτικό παλτό) κι έχοντας μαζί μου σταφίδες που σε κρατούν ζεστό».


Η πιο συχνή απορία των φαντάρων, οι αφιερώσεις και η φυλακή που «έφαγε»

Στην Αλεξανδρούπολη, κάποια στιγμή, πήρε απόσπαση στη στρατιωτική μουσική μπάντα και μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους εμφανίστηκαν σε πολλές βραδιές οπλίτη. «Επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική, θεώρησα πως ήταν σωστό να πάρω απόσπαση στη στρατιωτική μπάντα. Μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους, κάναμε μουσικές βραδιές σε πολλά ακριτικά στρατόπεδα του Έβρου, στην Αυλώνα και το Μεγάλο Πεύκο. Περάσαμε αξέχαστες στιγμές». Το γεγονός πως ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο δεν έβαλε κάποιο μέσο για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης έκανε σε πολλούς φαντάρους εντύπωση. «Όταν παρουσιάστηκα, οι περισσότεροι μου έλεγαν “Πώς και παρουσιάστηκες στο στρατό;”. Δεν το περιμέναμε πως θα μπεις, διότι έρχονται διάφοροι και φεύγουν την επόμενη μέρα». Εγώ, όμως, ήθελα να το ζήσω μαζί τους. Ο στρατός μού έκανε καλό. Όταν ζεις σε έναν καλλιτεχνικό κόσμο, το να έρθεις κοντά με τους υπόλοιπους στρατιώτες και να γίνεις μια γροθιά κάνει απίστευτο καλό στην ψυχολογία σου. Όταν υπάρχει ομαδικότητα και συνεργασία, όλες οι καταστάσεις ξεπερνιούνται. Ακόμα και οι πιο δύσκολες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχω αναμνήσεις που θα τις σκέφτομαι και θα τις θυμάμαι για μια ζωή». Βέβαια, το να κάνει κάποιος θητεία μαζί με τον Αργυρό και να μην το «εκμεταλλευτεί», αφιερώνοντας live από το τηλέφωνο τραγούδια στην κοπέλα του, τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος acapella, θα ήταν αδιανόητο! «Αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές. Πιστεύω πως τα τραγούδια που έχω πει στο στρατό είναι περισσότερα από αυτά που έλεγα πριν παρουσιαστώ» συμπληρώνει γελώντας. Αρκετοί υποστηρίζουν πως οι άντρες κάνουν δυνατές φιλίες από το σχολείο και το στρατό και ταυτόχρονα αναρωτιέμαι αν αυτό συνέβη στη δική του περίπτωση. «Έκανα φίλους και πιστεύω πως θα διατηρήσουμε επαφές και μετά το στρατό». Όσον αφορά το περιστατικό περί φυλακής που συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εκπομπή Το Πρω1νό, ο Κωνσταντίνος βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Όταν ήμουν στη Λαμία, βλέπαμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση και μόλις μας είδε ένας αξιωματικός φώναξε “δέκα μέρες φυλακή”. Στην πραγματικότητα δεν τιμωρηθήκαμε ποτέ, διότι δεν βγήκαμε την επόμενη μέρα στην αναφορά του λόχου. Οπότε δεν τίθεται θέμα ποινής».

Νέο σχήμα, νέο άλμπουμ

Μπορεί να έβγαλε τα χακί, αλλά το μικρόφωνο δεν το αποχωρίζεται ποτέ. Στις 23 Οκτωβρίου ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Teatro. «Έπειτα από εννέα μήνες απουσίας, επιστρέφω στις πίστες μαζί με την Πάολα, την Ελένη Φουρέιρα και τον Στέλιο Λεγάκη. Τη συγκεκριμένη συνεργασία με την Πάολα τη συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό και νομίζω πως ήρθε η στιγμή να την πραγματοποιήσουμε. Μαζί με τη δυναμική παρουσία της Ελένης Φουρέιρα και το ταλέντο του Στέλιου Λεγάκη, θα παρουσιάσουμε κάτι μοναδικό». Μέσα στις γιορτές αναμένεται να κυκλοφορήσει και το νέο του πολυσυλλεκτικό άλμπουμ από την Cobalt, ενώ στην πρεμιέρα στο Teatro θα πει το πρώτο από τα νέα του τραγούδια που φιλοδοξεί να αγαπηθούν όπως και τα προηγούμενα. Δεν μένει παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλός πολίτης!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ