2012-05-09 09:21:02
Φωτογραφία για Το ρεπορτάζ του BBC στην Κάρπαθο
Τρεις μέρες μετά τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές τα βλέμματα όλης της Ευρώπης είναι στραμμένα στη χώρα μας.Το BBC δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ένα άρθρο με την κατάσταση στη χώρα λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές. Ο συντάκτης, ο βρετανός συγγραφέας Roger Jinkinson επιλέγει να μεταφέρει το μετεκλογικό κλίμα, όχι από κάποια μεγάλη πόλη αλλά από το νησί της Καρπάθου στο οποίο και ζει μόνιμα.

Ο Jinkinson περιγράφει την μέρα των εκλογών στο νησί ως μια ήρεμη κατάσταση. Όπως αναφέρει παρόλο που σε καφενεία, μπαρ και εστιατόρια οι τηλεοράσεις ήταν ανοιχτές μεταδίδοντας τα αποτελέσματα, το ενδιαφέρον του κόσμου δεν ήταν μεγάλο. «Οι άνθρωποι εδώ είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι και έχουν πάντα την αίσθηση ότι το αύριο είναι στη διάθεσή τους.» αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι μετά από πολλά χρόνια δικομματισμού, οι Έλληνες κάνουν στροφή στα αριστερά κόμματα.

Ο Βρετανός κάνει επιπλέον και μια σύγκριση της φετινής προεκλογικής περιόδου με προηγούμενων ετών τονίζοντας ότι παλιά επέστρεφαν πολλοί στα χωριά τους να ψηφίσουν, φέτος όλα ήταν πιο νωθρά και κανείς δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία.

Τέλος αναφέρει την πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών τον Ιούνιο και την επιθυμάι των Ελλήνων για πραγματική αλλαγή.

mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ