2015-10-19 21:22:02
Φωτογραφία για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙNOΛΟΓΩΝ ΕΟΠYΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙNOΛΟΓΩΝ ΕΟΠYΥ

Διαβάσαμε την ανάλυση του Κου Κοντού για την απελπιστική κατάσταση του ΕΟΠYΥ. 

Μας είπε: 

1) Η υπέρβαση της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις 2013-2014 ξεπέρασε το 100%. Όμως ο ΕΟΠYΥ ετήρησε σιγήν ιχθύος όταν Τέως υπουργός κατήργησε εν μια νυκτί και χωρίς κανένα λόγο τα πληθυσμιακά κριτήρια για την χορήγηση αδειών CT – PET – MRI Μόνο με την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων και της Ακτινολογικής Εταιρείας στον επόμενο υπουργό σταμάτησε το party με τις άδειες αφού όμως προηγουμένως είχαν χαρισθή πάνω από 150 νέες άδειες για βαριά μηχανήματα.

Αποτέλεσμα η εγκατάσταση νέων μηχανημάτων από ομίλους ένα σε κάθε γειτονιά και η εκτίναξη των Δαπανών πάνω από 370% και όχι μόνο 100% όπως ισχυρίζεται ο ΕΟΠYΥ. 

Το ζήτημα της επιβάρυνσης της υγείας του Ελληνικού λαού βέβαια ήταν δευτερεύον για τον ΕΟΠYΥ προκειμένου να ικανοποιηθούν οι φίλοι και οι γνωστοί επιχειρηματίες.


Μας είπε 

2) ότι θα κάνει εξορθολογισμό δαπανών με ενίσχυση των συνταγογραφικών οδηγιών. Όμως όλες οι πρωτοβουλίες ως σήμερα της ΗΔΙΚΑ είναι σύνθετες, ημιτελείς και αναποτελεσματικές. Το δίκτυο λιμεώνων κλινικών γιατρών που συνταγογραφούν και ορισμένων διαγνωστικών που εκτελούν δεν έχει εξαρθωθή. Και την νύφη εδώ και χρόνια την πληρώνουν τα μικρομεσαία εργαστήρια με τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται. Κι όμως η λύση που έχουμε προτείνει με το PIN ασθενούς και την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου είναι τόσο απλή.

3) Μας είπε για την πρόταση ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων. Στα απλά ελληνικά σημαίνει υποτιμολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων. Μα αυτή είναι η πάγια πρόταση των ομίλων εδώ και χρόνια προκειμένου να πλήξουν οικονομικά τους ανταγωνιστές τους εργαστηριακούς γιατρούς. Έχομε Rebate- Έχομε clawback. Έχομε την καθυστέρηση πληρωμής του ΕΟΠΠΥ. Αν γίνει και υποτιμολόγηση των πράξεων είναι σίγουρο ότι θα επέλθη ο ακαριαίος θάνατος στα μεσαία εργαστήρια.

Μετά από μια πενταετία συνεχούς απαξιώσης, ο ΕΟΠYΥ συνεχίζει να κινείται στο ίδιο λανθασμένο μοντέλο οργάνωσης, έχοντας κάνει FOCUS στον μικρομεσαίο γιατρό και στην μικρομεσαία ιατρική επιχείρηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ