2015-10-22 17:28:07
Φωτογραφία για MINI Clubman 2015: λειτουργικότητα και πρακτικότητα στο maximum
Μεγάλωσε κι απέκτησε οικογενειακό προσανατολισμό χωρίς να χάσει τη φινέτσα και την πρακτικότητά του. Κάθε άλλο μάλιστα Η λειτουργικότητα και η πρακτικότητα δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν ιδιότητες της ΜΙΝΙ όσο premium κι αν είναι η μάρκα, όσο ιδιαίτερο κι αν λογίζεται το στιλ της. Το νέο Clubman ανέλαβε, λοιπόν, να συνταιριάξει το μοντέρνο στιλ με την πολυχρηστικότητα και τις μεγαλύτερες διαστάσεις με ροπάτους κινητήρες που υπόσχονται οδήγηση επιπέδου MINI και ταξίδι μιας…μίνι λιμουζίνας.

Έξι πόρτες και μεγαλύτερο μήκος

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα του BMW Group UKL1, το νέο Clubman διαθέτει πλέον –επιτέλους!- έξι πόρτες, τέσσερις πλαϊνές και δύο στο χώρο αποσκευών (μία διαιρούμενη, δηλαδή), είναι 27 εκατοστά μακρύτερο (4.253 μ.) και 9 εκατοστά πλατύτερο (1.800 μ.) από το απερχόμενο μοντέλο ενώ το μεταξόνιό του είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο (2.670 μ.). Ο χώρος αποσκευών των 360 λίτρων μπορεί να επιμηκυνθεί φτάνοντας τα 1.250 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων
. Με τις διαστάσεις αυτές, όπως γίνεται κατανοητό, το νέο μοντέλο άλλαξε κατηγορία. Είναι πια ένα premium compact όπως το Audi A3 ή η Mercedes A Class. «Το νέο Clubman συμβολίζει την ανανεωμένη φιλοσοφία της μάρκας μας: Μελλοντικά, θα επικεντρωθούμε σε πέντε βασικά μοντέλα με ισχυρές προσωπικότητες. Θα ανοιχτούμε σε νέες ιδέες και νέους επιχειρηματικούς τομείς. Θα εξελίξουμε την οπτική ταυτότητα της μάρκας. Επεκτεινόμαστε στην premium compact κατηγορία, που θα προσελκύσει νέους πελάτες και ενθουσιώδεις φίλους της MINI. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η ολοκληρωμένη επανατοποθέτηση θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη μοναδική, επιτυχημένη ιστορία της μάρκας MINI» δήλωσε επί τούτου ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG.

Η αλήθεια είναι πως το νέο MINI Clubman εισέρχεται σε ένα τμήμα της αγοράς που υπόσχεται την ισχυρότερη ανάπτυξη στο μέλλον. Έρευνες αγοράς προβλέπουν ετήσια αύξηση 4% για την premium compact κατηγορία, που θα αναλογεί σε πάνω από 27% της συνολικής παγκόσμιας αγοράς premium επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι το 2020.

Άνεση παντού

Η «ωριμότητα» του νέου Clubman αντανακλάται επίσης στην άνεση του εσωτερικού. Τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω επιβάτες (πέντε συνολικά) ταξιδεύουν ευχάριστα έχοντας ικανοποιητικούς χώρους για τα γόνατα και τους ώμους τους. Ακόμα και για τα απαραίτητα μικρά που μας συνοδεύουν στην καθημερινότητά μας υπάρχουν mini θέσεις παντού. Συνάμα οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερα στιλάτο περιβάλλον που αφενός θυμίζει ΜΙΝΙ, αφετέρου προκαλεί με την ποιότητα των υλικών και του φινιρίσματος. Γερμανικό γνώρισμα αυτό όπως και η χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην ασφάλεια, στον εξοπλισμό και τη συνδεσιμότητα.

Δύναμη στο δρόμο

Οι κινητήρες που εφοδιάζουν τις έξι εκδόσεις διαθέτουν την τελευταίας γενιάς MINI TwinPower Turbo τεχνολογία που σημαίνει μέση κατανάλωση από 3,8 έως 6,2 λίτρα/100χλμ και εκπομπές καυσαερίων CO2 από 99 έως 144 γρ/χλμ.

Πέρα από το ΜΙΝΙ Οne Clubman και το Cooper Clubman που εφοδιάζονται με τους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες απόδοσης 102 και 136 ίππων το νέο MINI Cooper S Clubman προσφέρεται αρχικά με τετρακύλινδρο βενζίνης 192 ίππων ενώ το ΜΙΝΙ Οne D Clubman με τον τρικύλινδρο βενζίνης αποδίδει 116 ίππων. Επιπλέον υπάρχουν δύο τετρακύλινδροι ντίζελ κινητήρες με 150 ίππους στο Cooper D και 190 στο SD. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται με 6άρι κιβώτιο ή 8τάχυτο Steptronic που διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά σε MINI.

Πάμπολες πρεμιέρες

Υπάρχουν επίσης σωρεία άλλων χαρακτηριστικών που εμφανίζονται για πρώτη φορά αυξάνοντας την οδηγική ευχαρίστηση, την άνεση και την ασφάλεια: ηλεκτρικά ρυθιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μνήμης για τον οδηγό, comfort access με 'ανέπαφο' άνοιγμα των διαιρούμενων θυρών, 2-ζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρική πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης βύθισης (κλίσης προς τα κάτω), excitement package με φωτισμό εσωτερικού και περιβάλλοντος LED και πρωτότυπη προβολή του λογοτύπου ΜΙΝΙ από τον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού κατά την είσοδο κα έξοδο από το αυτοκίνητο, yours interior styles με φωτιζόμενα διακοσμητικά πλαίσια θυρών, σύστημα συναγερμού με κόκκινη λυχνία κατάστασης LED ενσωματωμένη στην κεραία τύπου πτερυγίου.

Στο δρόμο

Στη Σουηδία οδηγήσαμε το ΜΙΝΙ Cooper S Clubman με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 192 ίππων. Πρόκειται για το κορυφαίο μοτέρ που, είτε το «συνοδεύσεις» με μηχανικό είτε με το νέο Steptronic αυτόματο κιβώτιο, είναι το ίδιο απολαυστικό στο δρόμο. Βέβαια με τα αυστηρά σουηδικά όρια ταχύτητας δεν είναι εύκολο να ανακαλύψεις τα χαρίσματα ενός τέτοιου μοτέρ. Η λίγο πιο σφικτή ανάρτηση (συγκριτικά με του απλού ΜΙΝΙ) αποτελεί εγγύηση κυρίως στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και επιτρέπει στον οδηγό να έχει τον έλεγχο ακόμα και όταν κινείται στα όρια. Σ' αυτό συντελεί και το αυτόματο κιβώτιο που δεν «κρεμάει» πουθενά. Λίγο μας «ξένισε» το υψηλό επίπεδο θορύβου ακόμα και στις μέσες ταχύτητες κάτι που δεν συνάδει με ένα premium αυτοκίνητο.

Οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη για το νέο Clubman που σε λίγες μέρες θα βρίσκεται και στις ελληνικές αντιπροσωπείες. Η τιμή για το Cooper ξεκινά από 23.470 και για το Cooper S από 27.100.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ