2012-05-09 12:05:48
Φωτογραφία για ROMPUY: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ
Αλέν Ζιπέ: «Εξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα»   

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις περικοπές δαπανών και στις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε από την Ολλανδία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πολιτική αναταραχή στη χώρα, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο κ. Rompuy τόνισε πως οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει προκειμένου να εξασφαλίσουν την οικονομική στήριξη.

«Η Ελλάδα έχει λάβει πολλά δανεικά λεφτά, μόνο όμως ως αντάλλαγμα για τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις. Είναι μια πραγματική ανταλλαγή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Rompuy.

«Η κατάσταση πραγματικά δεν φαίνεται καλή», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι αναμένει αυτό το καλοκαίρι να είναι «συναρπαστικό». 

Αλέν Ζιπέ: «Εξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα»  


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ θεωρεί ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «εξαιρετικά ανησυχητική» μετά τις βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν πολιτικές δυνάμεις από τα άκρα του πολιτικού φάσματος, που είναι αντίθετες με την πολιτική λιτότητας η οποία έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θέτουν το θέμα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξαιρετικά τεταμένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε μία ισχυρή υποχώρηση των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, την ενίσχυση των άκρων, κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Αλέν Ζιπέ.

«Θα χρειασθεί να παρακολουθήσουμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι η Ισπανία δεν έχει βγει από την επικίνδυνη θέση  και ότι η Ιταλία επίσης έχει προβλήματα, κατά συνέπεια η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε ο Αλέν Ζιπέ.

«Η αμφισβήτηση των συμφωνιών που προέκυψαν από δύσκολες διαπραγματεύσεις και υπεγράφησαν στο τέλος του Ιανουαρίου, απειλεί να προκαλέσει αναταράξεις που δύσκολα ελέγχονται, άλλωστε αυτό το μήνυμα έστειλε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος (Αγγελα) Μέρκελ: δεν θα επαναδιαπραγματευθεί αυτή τη συνθήκη» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ