2012-05-09 12:33:08
Φωτογραφία για Αγώνας δρόμου για την ΝΔ
Οι εξελίξεις μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση σε Στέφανο Μάνο, Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Καρατζαφέρη για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου, εν όψει της διαφαινόμενης νέας εκλογικής αναμέτρησης, και ήδη πολλά είναι τα στελέχη που τάσσονται δημοσίως υπέρ αυτής της κατεύθυνσης.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Αδ.Γεωργιάδης είπε ότι ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει άνοιγμα από πλευράς του Αντ.Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωσή του για την «ανάγκη η Ντόρα Μπακογιάννη να συνδράμει τη Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Γεωργιάδης είπε, επίσης, πως οι επόμενες εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών, ένα πραγματικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «αδιαφιλονίκητο ηγέτη της παράταξης».


Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του Γιάννη Παπαθανασίου στον Βήμα 99,5: «Εγώ πιστεύω στην ενωμένη κεντροδεξιά» είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος σε Ντ.Μπακογιάννη, Στ.Μάνο, Θ.Τζήμερο, Γ.Καρατζαφέρη και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, «απέναντι στον λαϊκισμό του Τσίπρα».

Όσον αφορά σε πιθανή εμπλοκή του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι αποσύρεται από την πολιτική και το απέδειξε τα τελευταία χρόνια. «Στήριξε, όμως, την παράταξη στον προεκλογικό αγώνα με δηλώσεις του. Τι πάρα πάνω να κάνει;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη της λεωφόρου Συγγρού επισημαίνουν ότι η κίνηση του προέδρου της ΝΔ δεν θα περιοριστεί σε ένα γενικό προσκλητήριο για «πανστρατιά» των άλλοτε γαλάζιων στελεχών, αλλά ειδικά για την Ντόρα Μπακογιάννη και τους Στέφανο Μάνο και Γιώργο Καρατζαφέρη θα αναλάβει ο ίδιος τις σχετικές διαβουλεύσεις.

Πάντως, τα πρώτα μηνύματα που φθάνουν στη ΝΔ από τη Δημοκρατική Συμμαχία, τη ΔΡΑΣΗ και τον ΛΑΟΣ δείχνουν ότι τα εμπόδια για μια κεντροδεξιά συμπαράταξη παραμένουν μεγάλα. Άλλωστε, είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και Δράση για ένα φιλελεύθερο μέτωπο.

Ωστόσο, συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη απέφευγαν να κλείσουν εκ των προτέρων την πόρτα. «Να δούμε πρώτα το πλαίσιο μιας πρότασης και μετά θα σχολιάσουμε» περιορίστηκαν να αναφέρουν.

«Δεν ξέρω εάν ο κ. Σαμαράς έχει την αξιοπιστία να κάνει οποιαδήποτε πρόταση και να συνθέσει. Και τα επικοινωνιακά κόλπα δεν έχουν πια αποτέλεσμα» δήλωσε στα Νέα ο Στέφανος Μάνος, σημειώνοντας ότι «τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία μετά τις εκλογές».

Τέλος, στελέχη του ΛΑΟΣ αποφεύγουν να τοποθετηθούν, όμως ο Γ.Καρατζαφέρης μέσα από την

εκπομπή στο Τηλεάστυ επιτέθηκε κατά του κ. Σαμαρά με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι απορρίπτει το κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ