2015-10-24 21:27:11
Φωτογραφία για Περίεργη σιωπή από Σαββαϊδου και ΥΠΟΙΚ σε απάτη εκατομμυρίων ευρώ
Έκαναν απάτη, έφαγε το μαύρο σκοτάδι άγνωστο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000.000€ από την εφορία και 400.000 ευρώ από το ΙΚΑ και η αρμόδια επιτροπή για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την τύχη του αποθεματικού που έχει  το Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο έκανε την κομπίνα και είχε ως σημείο αναφοράς το λιμάνι της Πάτρας,  περιμένει επί δυο μήνες την κ. Σαβαϊδου  και το ΥΠΟΙΚ να απαντήσουν τι γίνεται με τα λεφτά του προστίμου και γιατί δεν άρχισαν να εισπράττονται.

Την  ίδια στιγμή επιχειρείται το μεγάλο «σκύλεμα» στο αποθεματικό του σωματείου – Νομικού προσώπου που έκανε την κομπίνα,  καθώς μέλη του ζητάνε μερίδιο από αυτά μοιράζοντας με περίσσιο θράσος εξώδικα, παρά το γεγονός  πως  είναι μπλεγμένα σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες που έχουν γίνει στην περιοχή και ίσως στην Ελλάδα σε Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με χαρακτήρα Μη κερδοσκοπικού Σωματείου.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes.gr  αρμόδιοι παράγοντες από την περιοχή, οι οποίοι συμμετέχουν στην Διοικούσα Επιτροπή η οποία  καλείται να λάβει αποφάσεις και σε σχέση με την διαχείριση των οικονομικών  του φορέα και στα οποία ανακάλυψαν κομπίνα, έχουν στείλει έγγραφο εκτός προς την γ.γ. Δημοσίων  Εσόδων στην οποία προΐσταται η κ. Σαβαϊδου  και στο Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο επίσης ζητούν ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι , καθώς  σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της απάτης δεν έχει εισπραχθεί ούτε μισό ευρώ από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Όλα αυτά τη στιγμή που για μια φορολογική εκκρεμότητα λίγων χιλιάδων ευρώ ή αντίστοιχη οφειλή προς το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή ζουν με τον εφιάλτη και την απειλή των κατασχέσεων.

Στα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο της διαφθοράς στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και το γεγονός, πως κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες που έχει γίνει ποτέ στην Πάτρα,  δεν έχει περάσει την πόρτα της φυλακής, παρόλο που κάποια από αυτά ακόμα και εγγράφως έχουν ομολογήσει πως αλλοίωναν παραστατικά και δεν έκοβαν αποδείξεις προκειμένου να αποκομίσουν μεγαλύτερα έσοδα!!!

Αποκορύφωμα των όσων επιχειρείται  να γίνουν κρυφά , κάτω μάλιστα και από καθεστώς απειλών, το γεγονός ,πως πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του αρμοδίου για την εποπτεία του Νομικού Προσώπου - το οποίο έχει και χαρακτηριστικά Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου - οργάνου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωπος του λιμενικού, του Επιμελητηρίου και μέλη του …σωματείου που έχει κάνει τις λοβιτούρες, όπου κάτω από καθεστώς πιέσεων επιχειρήθηκε να αρχίσει η νομή των αποθεματικών στα  μέλη παρά τη μεγάλη κομπίνα που έχει γίνει.

Σε μια προσπάθεια να μην κουκουλωθεί η απάτη και να εισπράξει το Δημόσιο τουλάχιστον ένα μέρος από τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν  πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ενημερώθηκε εξωθεσμικά και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ,στον οποίο επίσης έγινε ενημέρωση για την περίεργη δίμηνη σιωπή των υπηρεσιών που προΐσταται - επί ημερών άλλων ηγεσιών στο υπουργείο-  όσο και της γ.γ. Δημοσίων εσόδων στην οποία προϊσταται η κ. Κατερίνα Σαββαϊδου που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά την αποκάλυψη πως βαρύνεται με την παράβαση καθήκοντος, καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2015, σε προεκλογική περίοδο δηλαδή, παραχώρησε με σχετική απόφαση της στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερο του προβλεπομένου χρόνου, για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ