2015-10-27 11:30:01
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ VD
Συνεχίζει τις επαφές στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, για δεύτερη μέρα. Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είχε το πρωί της Τρίτης, στη σκιά του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λίγες μέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των stress tests.

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έως το τέλος του 2015, υπογράμμισαν από κοινού, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Οι δηλώσεις των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαμήνυσε ότι η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών «θα πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους».

Σημειώνεται ότι τα stress tests των τραπεζών θα ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Σάββατο το πρωί. Τα επίμαχα αποτελέσματα θα καθορίσουν και το τελικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών. Οι διοικήσεις των τραπεζών τηρούν στάση αναμονής για τον νέο νόμο-πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ