2012-05-09 15:17:49
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Το κατακερματισμένο σπίτι
Μια κατοικία στο Βαγιαδιολίδ της Ισπανίας, της οποίας το κάθε δωμάτιο μοιάζει να παίρνει τον δικό του δρόμο Οι AQSO Arquitectos σχεδίασαν το σπίτι των φωτογραφιών έχοντας στο νου την εξής ιδέα: Το σπίτι μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, κάτι καινούργιο, αναλόγως το από ποια πλευρά το κοιτάζεις. Είναι άλλο σπίτι από μπροστά, άλλο από πίσω, άλλο από το πλάι, άλλο από πάνω, άλλο από κάτω. Για να το πετύχουν, φρόντισαν να δώσουν σε κάθε δωμάτιο τον δικό του όγκο και χαρακτήρα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας στοιχεία, αναλόγως.

Το κτίσμα χωρίζεται σε δύο βασικά επίπεδα: Στο πρώτο είναι το σαλόνι και οι καθημερινοί χώροι και στο δεύτερο, από πάνω, είναι τα υπνοδωμάτια. Η είσοδος υποδέχεται τον επισκέπτη στο τέλος ενός διαδρόμου από δύο τοίχους που βλέπουν ο ένας στον άλλον και κόβουν το σπίτι στη μέση και όσον αφορά το οριζόντιο κομμάτι του. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στο ισόγειο. Ακριβώς από πάνω δεσπόζει ένα υπνοδωμάτιο και τίποτε δεν είναι χωρισμένο στα δύο.

Στην πίσω πλευρά του σπιτιού το στοιχείο που εισάγεται είναι οι κλίμακες. Από το κυρίως υπνοδωμάτιο (το οποίο διαθέτει walk-in closet και τζακούζι, σημειωτέον) μπορεί κανείς να σκαρφαλώσει και στην οροφή, που είναι διαμορφωμένη σαν ένα μικρό ησυχαστήριο για τους ιδιοκτήτες. Κάθε χώρος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, αλλά όλα έχουν μια κοινή ταυτότητα, που χαρακτηρίζει και το σύνολο του σπιτιού.

Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ