2012-05-09 15:13:29
Φωτογραφία για ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Η Μπαρτσελόνα παρουσιάζει εκτενές αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, στον αντίπαλό της στον ημιτελικό της Παρασκευής (11/05) για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, Ολυμπιακό.

Οι «μπλαουγκράνα» εξιστορούν το... ταξίδι του Θρύλου μέσα στη σεζόν, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τον τρόπο παιχνιδιού τους και τους πιο επικίνδυνους παίκτες τους.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό:

«Η ελληνική ομάδα έρχεται στο Final 4 σε ανοδική τροχιά. Σπανούλης, Άντιτς, Γκετσεβίτσιους, Χάινς, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ είναι μερικοί από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 28 Απριλίου και έχει προετοιμαστεί πολύ καλά για το επικείμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός είναι ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα αυτή την Παρασκευή (21:00) στον ημιτελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Η καλύτερη ομάδα του 1990 σύμφωνα με την FIBA είναι μία από τις ομάδες που κυνηγούν την ευρωπαϊκή διάκριση. Αυτή είναι η Τρίτη φορά που φτάνει σε Final 4 τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παρόλα αυτά, η πρώτη και μόνη φορά που έχει κατακτήσει τον τίτλο είναι το 1997 στη Ρώμη, όταν και νίκησε την Μπαρτσελόνα των Τζόρτζεβιτς, Καρνισόβας και Ντουένιας στον τελικό.


Η βελτίωση

Την προηγούμενη σεζόν, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να προκριθούν στο Final 4 που διεξήχθη στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» στη Βαρκελώνη. Με μια ανανεωμένη ομάδα συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, οι Έλληνες ξεκίνησαν την φετινή Ευρωλίγκα με ρεκόρ έξι νίκες και τέσσερις ήττες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού δεν ήταν αρκετά καλές όπως ήταν στη συνέχεια στο Τοπ – 16, όπου έχασαν τρία ματς και πέρασαν ως δεύτεροι στα προημιτελικά.

Παρόλα αυτά, η απόδοση της ομάδας στην Ευρωλίγκα βελτιώθηκε και ειδικά στα προημιτελικά με τη Σιένα, την οποία και απέκλεισαν για να είναι στο Final 4. Κατάφερε να παρουσιαστεί έτοιμη στην πιο κρίσιμη φάση της διοργάνωσης και όπως έχει προειδοποιήσει ο Τσάβι Πασκουάλ: «Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη στην καλύτερη δυνατή φόρμα».

Ξεκούραση από το τέλος Απριλίου

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ξεκούραστοι ενόψει του ημιτελικού της Παρασκευής. Στις 29 Απριλίου έπαιξαν και νίκησαν το τελευταίο τους επίσημο ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο (ημιτελικά), κάτι που σημαίνει ότι προκρίθηκαν στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Μέλημα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι να είναι 100% έτοιμη για τον αγώνα εναντίον της Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά, ο Ντόρσεϊ και ο Μάντζαρης δεν αγωνίστηκαν σε κάποια επίσημα ματς λόγω τραυματισμού.

40 λεπτά έντασης

Ο Ολυμπιακός παίζει με μεγάλη ένταση. Ο τρόπος παιχνιδιού του είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει στους παίκτες του να αφήνουν οποιαδήποτε φάση να πάει χαμένη. Ο προπονητής έχει προωθήσει νεαρούς Έλληνες, όπως οι Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας και Κατσίβελης σε συνδυασμό με την αποχώρηση των Αμερικανών, Λούκας και Χάουαρντ που δεν ικανοποίησαν. Ωστόσο, ο Ίβκοβιτς έχει και έμπειρους παίκτες, όπως οι Άντιτς, Ντόρσεϊ, Χάινς, Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ