2015-11-01 21:04:09
Φωτογραφία για Προκόπης Παυλόπουλος: Ο Βενιζέλος ήταν οραματιστής που δεν κυνηγούσε χίμαιρες
Σε κλίμα συγκίνησης, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, βουλευτών, του Περιφερειάρχη Κρήτης, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, του πνευματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα, ενός από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της χώρας που λειτουργεί ως σύγχρονο μουσείο διεθνών προδιαγραφών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφίχθη στα Χανιά, ένα τέταρτο πριν τις 12 το μεσημέρι και λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος, από όπου και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που προηγήθηκε της τελετής των εγκαινίων.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Εθνικού Ιδρύματος "Ελ. Κ. Βενιζέλου" ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Χαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου

"Ο Βενιζέλος ήταν ένας οραματιστής που δεν κυνηγούσε χίμαιρες"

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και στους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούσε με τον τόπο του.

"Το σπίτι αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι σπίτι Εθνικής Μνήμης", σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας την εθνική αλλά και παγκόσμια εμβέλεια της προσωπικότητας του Ελ. Βενιζέλου.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ