2015-11-03 20:14:07
Φωτογραφία για Σχεδίαζαν το νέο κοιμητήριο Πάφου σε ...ξένα τεμάχια γης
Απίστευτο, αλλά αληθινό: Για χρόνια ολόκληρα, ο Δήμος Πάφου εκπονούσε σχέδια για την δημιουργία του νέου περιφερειακού κοιμητηρίου, διαβουλευόταν με κρατικές και κοινοτικές αρχές, εξήγγελλε το νέο έργο που θα έδινε τη λύση στο οξύ ταφικό πρόβλημα της πόλης, αλλά όλα αυτά ενώ δεν είχε...γη για να τα υλοποιήσει.

Όπως αποκαλύπτεται πλέον, η γη στην τοποθεσία «Μωρόκαμπος» της Αχέλειας ουδέποτε περιήλθε στην κατοχή της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Πάφου να καλείται να καταβάλει 2 εκατομμύρια ευρώ αν επιθυμεί υλοποίηση των σχεδιασμών του.

Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου του ΔΗΣΥ, Πάμπος Χατζηζηνοβίου, επιβεβαίωσε ότι κατά την σύνοδο της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου το βράδυ της Δευτέρας, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και προέκυψε ότι επιδείχθηκε πρωτοφανής ανεπάρκεια από πλευράς κάποιων στην υλοποίηση των σχεδιασμών.

«Ο χώρος στον οποίο σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε το νέο περιφερειακό κοιμητήριο της Πάφου», είπε, «είναι ιδιωτικός
. Αν και άρχισαν οι επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών για να αγορασθεί από τον Δήμο με την κρατική συνδρομή, εντούτοις αποκαλύπτεται πλέον ότι οι επαφές αυτές ουδέποτε τελεσφόρησαν, με ευθύνη όπως προκύπτει του Δήμου. Στην ουσία, για χρόνια οι σχεδιασμοί και εξαγγελίες γίνονταν για να κάνει ο Δήμος ένα έργο σε γη που δεν του ανήκε. Και πλέον, καλείται η σημερινή δημοτική αρχή να αποφασίσει αν θα καταβάλει ένα ποσό που προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τη γη και να υλοποιήσει όσα σχεδιάζει ή αν θα σταματήσει οριστικά το θέμα αυτό».

Ο κ. Χατζηζηνοβίου ανέφερε ότι μόνο «παρήγορο» γεγονός μέσα στην δυστοκία αυτή, είναι το ότι οι επαφές για αγορά τεμαχίου γης που γειτινιάζει με το υφιστάμενο κοιμητήριο της Έξω Βρύσης βρίσκονται σε καλό σημείο, προκειμένου να μπορέσει τουλάχιστον ο Δήμος να δώσει μια προσωρινή λύση στο πιεστικό ταφικό πρόβλημα της πόλης, μέχρι να αποφασισθεί τί θα γίνει με το νέο περιφερειακό κοιμητήριο.

Μελετάται και αίτημα της Κισσόνεργας

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εσωτερικών μελετά το αίτημα της Κισσόνεργας για εξεύρεση και παραχώρηση χαλίτικης γης στους ιδιοκτήτες του τεμαχίου γης που αγόρασε η Κοινότητα, προκειμένου να δημιουργήσει κοιμητήριο.

Ο Κοινοτάρχης της Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ  ότι η Κοινότητα πρότεινε προς το κράτος την παραχώρηση στους ιδιοκτήτες τεμαχίου στην περιοχή του τσιφλικιού των Ποτίμων.

Η απάντηση ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, ήταν αρνητική για το συγκεκριμένο τεμάχιο , το οποίο η πολιτεία επιθυμεί να διατηρήσει ως ασφάλεια , προκειμένου να παραχωρηθεί στο μέλλον στους επενδυτές της ανάπτυξης της Μαρίνας της Πάφου , εφόσον χρειαστεί να δοθούν επιπλέον κίνητρα και διευκολύνσεις για προσέλκυση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ο κ. Στυλιανού δήλωσε ότι αν τελικά επιτευχθεί ο στόχος της ανταλλαγής, η ανακούφιση για την κοινότητα και τους φορολογούμενους θα είναι πολύ μεγάλη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ