2015-11-04 00:27:11
Φωτογραφία για Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας η Ρωμανια για τις δηλώσεις υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη
Με ντροπή και οίκτο γίναμε εχθές βράδυ ως Έλληνες Ποντιακής καταγωγής, μάρτυρες των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, κ. Φίλη σε... τηλεοπτική εκπομπή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κ. Φίλης, από εχθές συγκαταλέγεται και επίσημα πλέον στην μικρή ευτυχώς, μαύρη λίστα, των αρνητών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι απόψεις του, δεν αξίζουν καμιάς σοβαρής και τεκμηριωμένης αντίκρουσης. Τα ιστορικά στοιχεία για τη Γενοκτονία είναι καταλυτικά.

Οφείλει όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι όμοιοί του, ευτυχώς ελάχιστοι, αρνητές της Γενοκτονίας, να γνωρίζουν ότι εμείς οι Πόντιοι 3ης, 4ης και 5ης πλέον, από τη Γενοκτονία γενιάς, δεν θα πάψουμε όσο υπάρχουμε, όσο ζούμε και αναπνέουμε στον κόσμο αυτό, να παλεύουμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως χρόνια τώρα πράττει σύσσωμος ο ελληνισμός, όπου Γης.


Αναγνώριση στην οποία άλλωστε έχουν ήδη προβεί, εκτός από την Ελλάδα, και: η Κύπρος, η Αρμενία, 7 πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϊ, Κολούμπια, Νότια Καρολίνα, Γεωργία, Πενσυλβάνια, Κλίβελαντ και Ρόουντ Άιλαντ), το Σουηδικό κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας και πολλοί άλλοι διεθνείς φορείς.

Οι 353.000 ψυχές των Ελλήνων που συστηματικά και με σχέδιο από το 1914 έως το 1923 εξοντώθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς και τους Νεότουρκους στον μαρτυρικό Πόντο, θα στοιχειώνουν για πάντα τις ζωές και τις ψυχές των αρνητών της Γενοκτονίας και δεν θα βρουν ανάπαυση, μέχρι την τελική ηθική δικαίωση της μνήμης τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ