2015-11-06 19:00:18
Φωτογραφία για ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΙΑ... ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο "Sport24.gr" και στο "Euroleague Greece" για τη νίκη επί της Λιμόζ και τόνισε πως παλιοί και νέοι παίκτες στην ομάδα θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους ώστε να βοηθήσουν την ομάδα γιατί ο Ολυμπιακός έχει υψηλές απαιτήσεις.

Αναλυτικά Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, για ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του, οδηγώντας τους ερυθρόλευκους στη νίκη επί της Λιμόζ με 75-49 στο ΣΕΦ.

Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας σημειώσει 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, όσο περίπου είναι και οι μέσοι όρου του στην διοργάνωση (15.5π, 7ρ) σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Σε αυτή τη περίοδο που η ομάδα ακόμη ψάχνει την χημεία και την ομοιογένεια της, ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ ηγείται της προσπάθειας, μετρώντας ήδη 27 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής. Ο Γιώργος Πρίντεζης παραδίδει... μαθήματα για το πως θα πρέπει να κινείται και να λειτουργεί ένα "4άρι" στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως έχει ακόμη αρκετά πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι του.


Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λιμόζ, ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ μίλησε για τη νίκη της ομάδας του, σχολιάζοντας πως η καλή άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο είναι όπλο για τους ερυθρόλευκους. Aναφέρθηκε στη μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών, τονίζοντας ότι παλιοί και νέοι παίκτες θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί ο Ολυμπιακός έχει υψηλές απαιτήσεις, δήλωσε πως σημασία δεν έχει η ατομική απόδοση, αλλά να κερδίζει η ομάδα και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός πλέον διαθέτει ένα μπασκετικό κοινό που καταλαβαίνει τι βλέπει, αλλά και που ξέρει να αναγνωρίζει την προσπάθεια.

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη:

-Παρουσιάσατε δύο διαφορετικά πρόσωπα στο ματς κόντρα στην Λιμόζ, πως το εξηγείς; Στο δεύτερο μέρος ήσασταν εξαιρετικοί. Σας είπε κάτι ο κόουτς στο ημίχρονο;

"Κοίτα, αυτή την περίοδο είναι λογικό για την ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα. Είναι η αρχή της χρονιάς. Αν από τώρα παίζαμε για 40 λεπτά σε πολύ υψηλό ρυθμό, τότε θα ήταν περισσότερο παράλογο αυτό, παρά θεμιτό. Όταν παίζουμε καλά και βρίσκουμε ρυθμό σαν ομάδα, θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ καλοί. Έτσι κάναμε και στο ματς κόντρα στη Λιμόζ.

Στο πρώτο μέρος το πρόβλημα ήταν πως χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, έχοντας και ορισμένα κενά στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος όμως μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες, αλλάξαμε λίγο το παιχνίδι μας, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, βάλαμε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και φτάσαμε στη νίκη. Ειδικά όταν παίζουμε στο γήπεδο μας έτσι, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι το όπλο μας".

-Έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας μήνας επίσημων αγώνων για τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η μέχρι τώρα άποψη σου για την φετινή ομάδα; Θεωρείς ότι θέλει χρόνο;

"H ομάδα θέλει και πολύ χρόνο, αλλά και πολλή δουλειά. Ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα και όλοι το ξέρουμε πως ο συγκεκριμένος μήνας, ουσιαστικά, δεν μετράει. Σε αυτό το διάστημα ήρθαν δύο αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στον Παναθηναϊκό που ουσιαστικά αυτό μπορεί να μετράει για τον κόσμο, αλλά πρακτικά, αν εξαιρέσουμε πως χάσαμε έναν στόχο, το Κύπελλο, έχουμε όλη την χρονιά μπροστά μας.

Έχουμε χρόνο μπροστά μας ώστε να βελτιωθούμε. Η χρονιά είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχουμε ακόμη μπόλικο δρόμο, δεν μετράει τίποτε αυτή τη στιγμή. Το μόνο που μετράει είναι το να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, κάθε μέρα. Να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, να δουλεύουμε πάρα πολύ, τόσο ατομικά ο καθένας, όσο και ομαδικά σαν σύνολο.

Θα πρέπει να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του γιατί ο Ολυμπιακός σαν Ολυμπιακός έχει υψηλές απαιτήσεις. Οπότε, λοιπόν, όλοι οι παίκτες, ύστερα από κάθε αγώνα, είτε οι καινούριοι παίκτες, είτε και οι παλαιότεροι, πρέπει να καθόμαστε να λέμε τι θα πρέπει να κάνουμε παραπάνω για να βοηθήσουμε την ομάδα. Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω πως θα είμαστε αρκετά καλοί, όπως συνέβη και πέρσι, όπου την κατάλληλη περίοδο βελτιωθήκαμε και παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ.

-Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, βοηθάς την ομάδα σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στην επίθεση, αλλά και σε όλους τους τομείς. Λόγω ότι φέτος η ομάδα έχει αρκετές αλλαγές, θέλει από εσένα ο κόουτς να ηγηθείς περισσότερο της προσπάθειας;

"Τι να σου πω... Εγώ δεν το βλέπω διαφορετικά φέτος. Βλέπω πάντα τα ίδια. Όποιος και να είναι ο ρόλος μου στην ομάδα κοιτάζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ξέρεις, στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα πολλά χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, έχω αλλάξει πάρα πολλούς ρόλους. Έχω υπάρξει ο 12ος παίκτης, έχω υπάρξει ο παίκτης για να παίξει 1 λεπτό, για 5 λεπτά, για 10 λεπτά, έχω αναλάβει και τον ρόλο που θα χρειαστεί να παίξει 35 λεπτά.

Πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής και συμβιβάζομαι. Προσπαθώ να κάνω πάντα αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Το σημαντικό, ξέρεις, δεν είναι το ατομικό, τι τι κάνω εγώ, αλλά το ομαδικό, τι κάνει η ομάδα, ο Ολυμπιακός. Με την πάροδο του χρόνου αυτό που μετράει περισσότερο είναι να έρχονται οι νίκες. Όσο μεγαλώνεις αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο, περισσότερο και από την απόδοση σου, είναι να έρχονται οι νίκες, να κερδίζει η ομάδα και να καταφέρνεις να κατακτάς τίτλους".

-Ο κόουτς είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως ένας από τους στόχους της ομάδας φέτος είναι να δημιουργεί πλέον και μέσα στη ρακέτα. Είναι ένας νέος ρόλος αυτός για σένα;

"Εγώ πάντα αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βελτιώνομαι. Ξέρω πως ο κόουτς πιστεύει σε μένα και με εμπιστεύεται πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά θα πρέπει να βελτιωθώ και άλλο. Πρέπει να βελτιωθώ στο low-post, πρέπει να βελτιώσω και το σουτ μου. Για αυτό άλλωστε ερχόμαστε στο ΣΕΦ κάθε μέρα για προπόνηση. Δεν έχει σημασία αν παίζεις καλά, πρέπει να παίξεις ακόμη καλύτερα. Ακόμη και τέλεια αν παίζεις, θα πρέπει την επόμενη μέρα να έρθεις στο γήπεδο ώστε να γίνεις ακόμη καλύτερος και να βελτιώνεσαι. Αυτές είναι οι απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού. Και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε όλοι".

-Επειδή υπάρχει αμφισβήτηση, γίνεται κριτική, τι συμβουλή θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο για την ομάδα ενόψει της συνέχειας; Πως θα πρέπει να την αντιμετωπίζει;

"Νομίζω πως ο κόσμος μας ξέρει πολύ καλά πλέον τι είναι αυτή η ομάδα. Οι φίλαθλοι μας πλέον είναι έμπειροι. Η ομάδας μας έχει χτίσει ένα Ολυμπιακό κοινό τα τελευταία χρόνια, ένα μπασκετικό κοινό, το οποίο και αγαπάει την ομάδα, αλλά που καταλαβαίνει και τι βλέπει. Δεν έχουν απαιτήσεις από τον Οκτώβριο η ομάδα να παίζει πάρα πολύ καλά. Καταλαβαίνουν τους αυτοματισμούς, καταλαβαίνουν την προσπάθεια των παικτών και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Καταλαβαίνουν πότε μία επίθεση είναι καλή, αλλά απλά δεν μπαίνει το σουτ. Θέλει χρόνο.

Όσοι φίλαθλοι μας έρχονται σε αυτά τα παιχνίδια μας βοηθούν και μας δίνουν αρκετή ενέργεια. Και κόντρα στη Λιμόζ μας βοήθησαν αρκετά δίνοντας μας ενέργεια ο κόσμος. Και είναι θετικό και εμείς να την εισπράτουμε, αλλά και ο κόσμος μας να έρχεται στο ΣΕΦ, να βλέπει καλό μπάσκετ και να το ευχαριστιέται. Να έρχεται ο κόσμος μας στο γήπεδο μας και να χαίρεται την ομάδα του, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ξέρουμε πως ο κόσμος μας έχει αγαπήσει αυτή την ομάδα, την έχει πλησιάσει, του έχει προσφέρει χαρές και μακάρι να συνεχίσουμε να του προσφέρουμε και άλλες πολλές χαρές".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χαμός στο Λονδίνο χθες βράδυ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χαμός στο Λονδίνο χθες βράδυ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ