2015-11-11 08:54:42
Φωτογραφία για Editorial: Η ιδεολογική αντίφαση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και τα ψυχολογικά προβλήματα!
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.healthreport.gr/

Ποια είναι άραγε η χειρότερη και πιο δύσκολη ιδιότητα στις μέρες μας;

Να είσαι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ που αναγκάζεσαι να δέχεσαι «αμάσητα», όπως λέει και ο λαός, από την ίδια σου την κυβέρνηση τα μέτρα που μέχρι πρόσφατα κατακεραύνωνες.

Και ο πιο δύσκολος ρόλος είναι σίγουρα των συνδικαλιστών της Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποστηρίζουν όλα τα σκληρά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, χωρίς κουβέντα Εντάξει που και που συμμετέχουν και σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Έτσι για να υπάρχει εναλλαγή και …ξεκάρφωμα, όπως και πάλι λέει ο λαός. Ενδεικτικό το πρόσφατο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Και είναι να γελά κανείς αν όχι να κλαίει με τη συναισθηματική αλλά και την ιδεολογική αντίφαση που ζουν τους τελευταίους μήνες οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.


Γιατί μέχρι πρόσφατα ήταν οι ίδιοι που με κάθε ενέργεια οποιασδήποτε κυβέρνησης, οποιουδήποτε χρώματος, έβγαιναν και κεραυνοβολούσαν τις όποιες αλλαγές, ανεξάρτητα εάν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι.

Και είναι βέβαιον πως δεν είναι όλοι έτσι. Υπήρχαν και εκείνοι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν τηρήσει μια απολύτως αξιοπρεπή στάση και αγωνίστηκαν με κάθε εντιμότητα. Αυτοί δικαιούνται προφανώς να συμμετάσχουν και σε κάθε γενική απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι άλλοι ωστόσο, οι άλλοτε σκληροί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές πως ζουν τη δική τους ψυχολογική ανησυχία και αναστάτωση, διότι τώρα είναι υποχρεωμένοι να υποστηρίζουν ή να σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο παίρνει η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Της δικής τους Αριστεράς που δεσμεύονταν ότι θα αλλάξει την Υγεία, θα φτιάξει τα νοσοκομεία, θα φέρει ισότητα στους πολίτες, δε θα αυξήσει τις συμμετοχές σε φάρμακα και θεραπείες.

Όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι αυτή η Αριστερά παραδίδεται με την ίδια ευκολία όπως οι προηγούμενοι εξάλλου, στις απαιτήσεις των δανειστών, δηλώνοντας ότι δεν έχει άλλο δρόμο.

Κι αν κανείς περιμένει να δει το επόμενο διάστημα μια διαφορετική πολιτική στον τομέα της Υγείας, μάλλον θα πρέπει να περιμένει πολύ. Οι δεσμεύσεις που έχουν λάβει οι κυβερνώντες απέναντι στους τροϊκανούς είναι βέβαιον πως οδηγούν χωρίς καμία αμφιβολία στην πιο …δεξιά πολιτική.

Σε εκείνη που θα αναγκαστεί να συρρικνώσει τις δημόσιες δομές και να δώσει …αέρα στον ιδιωτικό τομέα. Ότι δηλαδή ακριβώς χρόνια τώρα πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και να είσαι σκληροπυρηνικός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ που έχεις συγκρουστεί στο παρελθόν με τους πάντες και τώρα αναγκάζεσαι να πάρεις ακόμη και το μέρος του περιβόητου κεφαλαίου, είναι σίγουρα ένας λόγος να έχεις αν όχι ψυχολογικά προβλήματα σίγουρα μια εσωτερική ψυχολογική σύγκρουση.

Άλλα αυτά προφανώς είναι ψηλά γράμματα για τους κάποτε αριστερούς…
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ