2012-05-09 21:10:03
Φωτογραφία για Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!
Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν αυτές τις τελευταίες μέρες και ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί μας, όλων των αποχρώσεων, με τις πράξεις τους και τις εγωιστικές τους συμπεριφορές ότι... βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο δε θα μας πείσουν. 

Οι δημοκρατίες ΔΕΝ έχουν αδιέξοδα! Το ξέρουν και οι ίδιοι και το έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους στο παρελθόν κάθε φορά που τους βόλευε. 

Τώρα όμως φαίνεται ότι όλοι τους βολεύονται με τα «αδιέξοδα» συνεννόησης και «σύγκλισης» απόψεων και θέσεων για να υλοποιήσουν την εντολή που καθαρά, όσο ποτέ άλλοτε, τους έδωσε ο «κυρίαρχος» ελληνικός λαός. Και η εντολή των ψηφοφόρων είναι ΜΙΑ και ΟΛΟΚΑΘΑΡΗ: «Βρείτε λύσεις συνεργασίας μεταξύ σας και δημιουργήστε νέα κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την ακυβερνησία. Παράλληλα φροντίστε για την καλύτερη δυνατή λήψη αποφάσεων που θα βάλει τέλος στις συνεχείς περικοπές μισθών – συντάξεων, ως εύκολη λύση αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και αντικαταστήστε την απραξία σας με σοβαρά μέτρα ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα»
. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα των εκλογών που, προς το παρόν, κάνουν όλοι τους ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις επόμενες εκλογές και καθόλου στις επόμενες γενιές. Το επόμενο μεγάλο τους έγκλημα, μετά την καταστροφική τους συμπεριφορά τα τελευταία 35 χρόνια που έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα, θα είναι οι πράξεις και οι παραλήψεις των ημερών που διανύουμε και ή θα σώσουν ή θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά την όποια ελπίδα ύπαρξής μας.

Και δυστυχώς σ’ αυτό το νέο έγκλημα που διαφαίνεται, αν δεν καταφέρουν να συγκροτήσουν άμεσα κυβέρνηση, θα συμμετέχουν όλοι τους. Χωρίς καμιά εξαίρεση από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Οι δικαιολογίες της κάθε παράταξης, ως πολίτες, μας αφήνουν αδιάφορους. Το αίσθημα ευθύνης τους, αν υπάρχει, πρέπει να τους οδηγήσει στην υλοποίηση της εντολής μας. Εξάλλου αυτοί χρησιμοποιούν συνέχεια τη ρήση «Ο κυρίαρχος λαός». Ο κυρίαρχος λαός λοιπόν έκρινε και αποφάσισε ότι θέλει συνεργασία κομμάτων και δημιουργία πολυκομματικών κυβερνήσεων. Το πώς και με ποιους είναι δική τους ευθύνη να το βρουν. Αυτό που σίγουρα δε φαίνεται να ζήτησε ο κυρίαρχος λαός είναι δεύτερες εκλογές για να δοκιμάσει ο κάθε αρχηγός μέχρι που μπορεί να τραβήξει το σχοινί που στο τέλος θα γίνει θηλιά στο δικό μας λαιμό. 

Αν το δικό τους μειονέκτημα ως κόμματα, που δεν έχουν την κουλτούρα συνεργασίας και επιζητούν αυτοδυναμίες για να αλώνουν το σύνολο του κράτους κάθε φορά που λαμβάνουν την εξουσία είναι αυτή τη στιγμή πασιφανές, εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να τους δικαιολογούμε και να συνεχίσουμε να τρώμε «κουτόχορτο». Ας λάβουν υπόψη τους και κυρίως οι δύο πρώτοι των τελευταίων εκλογών που η πλειοψηφία τους έδωσε την ευθύνη να σχηματίσουν κυβέρνηση ότι η ανοχή μας θα είναι περιορισμένη. Απαιτούμε ΛΥΣΗ εδώ και τώρα με κυβερνητικό συνασπισμό και ΟΧΙ «κολπάκια» και τράβηγμα του σχοινιού που θα οδηγήσει, δήθεν, μοιραία και αναπόφευκτα σε νέες εκλογές.

Ας αποδείξουν ότι είναι άξιοι να ηγούνται και ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα δεν άγονται και φέρονται από τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Ας σκεφτούν την ύστατη αυτή στιγμή ότι η ιστορία γράφεται τώρα γι’ αυτούς και κάθε τους κίνηση θα παίξει ρόλο στη σωτηρία ή την καταστροφή αυτής της χώρας.

Ας αποδείξουν τελικά ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

inachosvaltou.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ