2015-11-12 00:33:07
Φωτογραφία για Τέρμα το επιδόρπιο! Φάτε ψωμί
Είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείτε στο φρέσκο και ζεστό ψωμί. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι καταβάλετε προσπάθειες για να κόψετε το ψωμί, γιατί θεωρείτε ότι σας παχαίνει και επίσης, ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η όρεξη.

Αλλά τι γίνεται αν μάθετε ότι αν φάτε υδατάνθρακες σαν επιδόρπιο θα μειωθεί η όρεξη σας;

Νέα έρευνα στο περιοδικό Diabetes Care διαπίστωσε ότι αν στο τέλος του γεύματος τρώτε μια φέτα ψωμί μπορεί να μειώσει την επιθυμία σας για φαγητό. Αν και δεν έχουν γίνει άλλες μελέτες, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έχουν ενδιαφέρον, γιατί οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν μια φέτα ψωμί μετά από ένα γεύμα με κοτόπουλο, λαχανικά και σαλάτα είχαν κατά μέσο όρο 30% χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, από εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου. Η απορρόφηση των υδατανθράκων φαίνεται να επιβραδύνεται, όταν η πρωτεΐνη καταναλώνεται πρώτα, με βάση πάντα τη συγκεκριμένη μελέτη.


5 Ένοχες Απολαύσεις που Μπορείτε να Απολαμβάνετε Και στη Δίαιτα!

Αυτή η είδηση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, υποστηρίζουν οι ερευνητές, καθώς θα μπορούσε να καταστείλει τους πόθους για φαγητό και να μειώσει την υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει τους διαβητικούς, ώστε να έχουν σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώσετε ψωμί, μπορείτε να φάτε ζυμαρικά ή ρύζι. Παρόλα αυτά χρειάζεται να γίνουν και περαιτέρω μελέτες όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να είναι τα αποτελέσματα έγκυρα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ