2023-12-11 19:43:23
Φωτογραφία για Πώς το ψωμί του τοστ σε βοηθάει υγιεινά να χάσεις πιο εύκολα βάρος
Το φρυγανισμένο ψωμί του τοστ είναι πάντα μια απόλαυση, ιδανικό για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε για πρωινό, μεσημεριανό, σνακ ή δείπνο. Η γοητεία του έγκειται στη γεύση του, την τραγανή υφή του και τα πρόσθετα οφέλη για την υγεία, καθιστώντας το μια δημοφιλή και υγιεινή τάση στο φαγητό τα τελευταία χρόνια.

Γιατί όμως η κατανάλωση φρυγανισμένου ψωμιού είναι καλή ιδέα; Σύμφωνα με το the issue, 3 είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

1. Παρέχει αίσθημα ικανοποίησης

Το ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, ειδικά άμυλα. Μέσω του φρυγανίσματος, αυτά τα άμυλα διασπώνται πιο αργά, με αποτέλεσμα την πιο αργή απελευθέρωση σακχάρων στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό το αποτέλεσμα, ειδικά με το αλεύρι ολικής αλέσεως, παρέχει μεγαλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας αίσθηση ικανοποίησης. Η μόνη προσοχή; Απόφυγε να το φρυγανίζεις πολύ, καθώς η υπερβολική θερμότητα μπορεί να παράγει ακρυλαμίδιο, μια καρκινογόνο ουσία που βρίσκεται σε καμένα και απανθρακωμένα μέρη.


ADVERTISING

2. Χωνεύεται εύκολα

Σε σύγκριση με το μαλακό και φρέσκο ψωμί, το φρυγανισμένο ψωμί είναι πιο χωνευτικό. Η διαδικασία φρυγανίσματος κάνει τα άμυλα που περιέχει πιο εύπεπτα. Πες αντίο στο φούσκωμα καθώς το τοστ ενισχύει την πεπτικότητα, καθιστώντας το μια πιο ελαφριά, πιο φιλική επιλογή για το πεπτικό σου σύστημα.

Διάβασε επίσης:

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά των Χριστουγέννων

3. Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη

Το φρυγανισμένο ψωμί, με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από το φρέσκο ψωμί, βοηθά στην αποφυγή αιχμών και σπασμών στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, σε κρατά μακριά από την ενεργειακή κατάπτωση και την πείνα. Το τοστ μετατρέπει τα άμυλα ταχείας δράσης στο ψωμί σε πιο αργά απορροφούμενα.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ