2015-11-13 12:57:11
Φωτογραφία για Μαυροπίνακας με ορνιθοσκαλίσματα «έπιασε» 70 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία
Ένας μαυροπίνακας καλυμμένος με λευκά ορνιθοσκαλίσματα από τον... Αμερικανό καλλιτέχνη Σάι Τουόμπλι πουλήθηκε στον οίκο δημοπρασιών Σόθμπις χθες το βράδυ στην αστρονομική τιμή των 70,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο με την ονομασία «Άτιτλο» ήταν ο ακριβότερος πίνακας που πουλήθηκε όχι μόνο στη χθεσινή βραδιά σύγχρονης τέχνης του οίκου αλλά σε όλες τις δημοπρασίες του Σόθμπις από την αρχή του έτους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το ποσό που έπιασε αποτελεί νέο ρεκόρ για τον Τουόμπλι που έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 83 ετών.

Ο Σάι Τουόμπλι θεωρείται από τους σημαντικότερους ζωγράφους της εποχής μας. Αν και γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, πέρασε πολλές δεκαετίες της ζωής του στην Ιταλία και μάλιστα διατηρούσε αρκετά στενούς δεσμούς και με τη χώρα μας, την οποία επισκεπτόταν συχνά.

Ο μεγάλοι καμβάδες του σε στυλ γκράφιτι τον κατέστησαν στα μάτια πολλών συνεχιστή του Τζάκσον Πόλοκ ωστόσο θεωρείται και φιγούρα-"κλειδί" ανάμεσα σε μια γενιά καλλιτεχνών, οι οποίοι προσπάθησαν να αναπτυχθούν πέρα από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ