2015-11-14 00:04:09
Φωτογραφία για Αθώος για την ληστεία των «Goodfellas» ο 80χρονος μαφιόζος
Αθώος κρίθηκε τελικά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο 80χρονος πρώην μαφιόζος Βίνσεντ Ασάρο, που... είχε συλληφθεί το 2013 ως ο υπαίτιος της μεγαλύτερης ληστείας όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Η ληστεία, που αργότερα ενέπνευσε την ταινία «Goodfellas» του Μάρτιν Σκορτσέζε (στα ελληνικά «Τα Καλά Παιδιά») συνέβη το 1978 στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Οι δράστες έφυγαν με λεία 5 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό και 1 εκατομμύριο σε κοσμήματα, ή 20 εκατομμύρια δολάρια βάσει της αξίας του νομίσματος σήμερα.

Ο Ασάρο υπήρξε μέλος μιας από τις πιο ισχυρές οικογένειες μαφιόζων εκείνης της εποχής, της οικογένειας Μπονάνο. Ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν επίσης μέλη των Μπονάνο και όπως είπε στη δίκη ο Κατήγορος, «ο ίδιος γεννήθηκε μέσα σε μια τέτοια ζωή και την ενστερνίστηκε πλήρως, με την αφοσίωσή του να φτάνει ως το θάνατο».

Οι αρχές έφτασαν στην σύλληψή του χρησιμοποιώντας πληροφοριοδότη, τον ξάδερφο του Ασάρο Γκασπάρε Βαλέντι. Εκείνος εργαζόταν για το FBI από το 2008 και ήταν εκείνος που κατέδωσε τον πρώην μαφιόζο ως ενεργά εμπλεκόμενο στην μεγάλη ληστεία. Κατέθεσε πως ο Ασάρο τον είχε καλέσει να πάρει μέρος στο κόλπο, λέγοντάς του πως «ο Τζίμι Μπερκ έχει ένα μεγάλο σχέδιο για το αεροδρόμιο, είσαι καλεσμένος».

Ο Βίνσεντ Ασάρο απαλλάχθηκε πλήρως από όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν και μάλιστα βγήκε έξω από το δικαστήριο με τα χέρια υψωμένα και φωνάζοντας «ελεύθερος».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ