2015-11-19 16:20:18
Φωτογραφία για Η... ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ!
Στην καριέρα του βρέθηκε πολλές φορές στην ίδια θέση με τον Πάτρικ Γιανγκ...

Για πολλούς, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι από τους πιο άτυχους παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού εξαιτίας των τραυματισμών που πέρασε, αλλά πλέον πατάει γερά στα πόδια του και έχει επανέλθει παρά τα όσα έχει τραβήξει. Συνεπώς, εκείνος ξέρει καλύτερα και μέσω του «Γαύρου» συμβουλεύει τον Πάτρικ Γιανγκ.

«Είναι από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να συμβεί σε κάποιον αθλητή. Και εγώ το είχα πάθει αυτό στη Βαγιαδολίδ, όταν είχα περάσει και πάλι στο παρκέ που χτύπησα και πήγα να ξαναμπώ και μου είπαν να μην περάσω. Αλλά αν είσαι γυμνασμένος και η κίνηση δεν έχει γίνει βίαια, δεν μπορείς να καταλάβεις τη ζημιά.

Νιώθεις ότι είσαι εντάξει και μπορείς να παίξεις επειδή είσαι ζεστός εκείνη τη στιγμή και πιστεύεις ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Οσο για τον γιατρό, το θέμα είναι ότι χρειάζεται χρόνο για να το αναγνωρίσει, αφού στην πίεση ενός ματς δεν προλαβαίνει αυτόματα να κάνει τη διάγνωση», δήλωσε αρχικά ο Βασιλόπουλος.


Για τη διαδικασία που θα περάσει ο Γιανγκ: «Το ψυχολογικό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για τους τραυματισμούς. Ειδικά όταν μιλάμε για χιαστό, μιλάμε πάντα για έξι μήνες κοντά αποχής. Οπως στην περίπτωση ενός αθλητή όπως ο Γιανγκ, που είναι φοβερός αθλητής και γυμνασμένος αλλά δυστυχώς θα μπει σε μια περίεργη διαδικασία. Θα είναι μακριά από τη χώρα του, θα ψάξει για το ποιον γιατρό θα εμπιστευτεί, γιατί πρόκειται για ένα σοβαρό χειρουργείο και πρέπει να γίνει σωστή δουλειά. Θα το κάνει λογικά στην Αμερική. Στη συνέχεια θα έρθει και η αποκατάσταση και η όλη παραπάνω διαδικασία σίγουρα είναι βαριά».

Για τη συμβουλή του: «Να μην κάνει το λάθος να μπει γρήγορα. Γιατί είναι νέος, πιτσιρικάς και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Θα του έλεγα λοιπόν να κάνει μια σωστή αποκατάσταση και ένα χειρουργείο, και καλύτερα να μπει έναν ή δύο μήνες μετά. Πρέπει να σκεφτεί ότι σε μια καριέρα διάρκειας 15 περίπου χρόνων, αυτούς τους δύο μήνες δεν πρόκειται να τους θυμάται καθόλου. Το σίγουρο λάθος που κάνουμε όλοι είναι να βιαζόμαστε να μπούμε και το πληρώνουμε.

Τώρα που έγινε δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Το μόνο που θέλει είναι να έχει υπομονή για να επανέλθει», για να παρουσιάσει την επόμενη μέρα του χειρουργείου, εξηγώντας ότι 

«θα είναι σε νάρθηκα πολύ καιρό μέχρι να αφαιρεθεί. Οταν γίνει αυτό, υπάρχει ένα τρίμηνο που ουσιαστικά δουλεύεις σε ασκήσεις ώστε να μπορεί να επανέλθει μυϊκά το πόδι και να μην ατροφήσει τελείως. Και μετά ξεκινάει το κομμάτι που πιστεύεις ότι έχει δέσει και έχει αιματωθεί καλά ο χιαστός, ώστε να έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει και να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν σε 9 με 12 μήνες».

Για το αν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος είχε ανάλογο τραυματισμό, μπορεί να τον βοηθήσει ψυχολογικά: «Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς σε αυτό. Το περνάς μόνος σου. Ναι μεν μπορεί να έχουν όλοι την καλή διάθεση, αλλά όταν κλείνει η πόρτα και είσαι μόνος σου, τότε είσαι εσύ και το πόδι σου. Αν είναι τυχερός και έχει κάποια γυναίκα, κάποιον άνθρωπο που να είναι συνέχεια μαζί του, η βοήθεια θα είναι η ιδανική».

Για το αν ο τραυματισμός διαφέρει ανάλογα το κορμί: «Καμία σχέση. Είμαστε τόσο βαριά κορμιά που σε τόσο απότομες και δύσκολες κινήσεις, όπως είναι το άθλημά μας, οι κραδασμοί είναι τεράστιοι. Κάθε παίκτης έχει τον ίδιο χρόνο αποθεραπείας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ