2012-05-10 05:03:03
Φωτογραφία για Θα καταργήσει το νόμο Διαμαντοπούλου ο Τσίπρας
Αυτό που προέχει για μια κυβέρνηση, πέρα από τη θεσμικά απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, είναι ένας στέρεος κοινωνικός δεσμός... είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τους πρυτάνεις, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στη Βουλή, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει μετά τιςεκλογές 2012.

Σε αυτό το πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών με τις κοινωνικές και τις επιστημονικές ομάδες του τόπου, ενέταξε ο κ. Τσίπρας και την εν λόγω συνάντηση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας είναι σπασμένη και χρειάζεται να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και με τους ανθρώπους που εργάζονται για να παραχθεί γνώση».

Επ’ αυτού, οι πρυτάνεις χαρακτήρισαν «τιμητικό» το γεγονός της πρόσκλησής τους, παρά την παραδοχή εκ μέρους τους ότι δεν μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

Αναφερθείς στον νόμο για τα ΑΕΙ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή κοινότητα ταλαιπωρήθηκε από μια παράλογη επιμονή σε έναν νόμο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί» και πως η πανεπιστημιακή κοινότητα δυσφημίστηκε σε έναν επικοινωνιακό «πόλεμο».


Ο κ. Τσίπρας αφενός δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα της αναστολής και κατάργησης του νόμου στις προσεχείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και, αφετέρου, εγγυήθηκε ότι «είτε αν υπάρξει κατάληξη για μεταβατική κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να υπάρξει τέλος για αυτή την περιπέτεια στο πανεπιστήμιο».

Εν τω μεταξύ, στις σύντομες τοποθετήσεις τους, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ, ασκώντας σκληρή κριτική, τόσο ως προς το περιεχόμενο του νόμου όσο και ως προς τη συνολικότερη στάση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «κατασυκοφάντηση» που δέχτηκαν και από μεγάλα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το νόμο.

Επιπλέον, χαιρέτισαν τη στήριξη που, όπως είπαν, επέδειξε και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα του νόμου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ