2015-11-22 12:18:06
Φωτογραφία για Οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια που θέλουν να συγκατοικήσουν
Αν σκέφτεστε να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σας ή έχετε μόλις ξεκινήσει την συγκατοίκηση τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε ώστε να είναι αυτή η μετάβαση από την εργένικη στην κοινή σας ζωή πιο ομαλή και για τους δύο.

Το να μετακομίσετε απλά τα πράγματά σας είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε. Υπάρχουν άλλα θέματα πιο σημαντικά, όπως να βρείτε πού ακριβώς θα βάλετε τα πράγματά σας, να αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε, να συζητήσετε για οικονομικά θέματα που θα προκύψουν και να προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί πλέον θα μοιράζεστε τον χώρο σας με ένα άλλο άτομο 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Ετοιμάσαμε λοιπόν έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει ώστε να γίνει η συγκατοίκηση πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη.

Το πρώτο βήμα πριν τη συγκατοίκηση είναι να επιλέξετε ποια έπιπλα θα πάρετε μαζί σας στο καινούριο σας σπιτικό και ποια θα πετάξετε.


Ένα βήμα πριν τη συγκατοίκηση Λίγο πριν μετακομίσετε οριστικά με τον σύντροφό σας θα πρέπει να κάνετε και οι δύο ένα ξεκαθάρισμα στα πράγματα που έχετε. Είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλά πράγματα εις διπλούν ενώ δεν χρειάζεται. Επίσης κάποια έπιπλα που ίσως είχατε στο προηγούμενο σπίτι σας, μπορεί πλέον να μην ταιριάζουν στο νέο σας χώρο ή μπορεί να θέλουν λίγη ανανέωση. Συζητήστε με τον σύντροφό σας τι στιλ διακόσμησης θα έχετε στο νέο σας σπίτι ώστε να βρείτε πιο εύκολα τι θα μείνει και τι θα φύγει.

Έξτρα τιπ Αν θελήσετε να πουλήσετε μερικά από τα έπιπλα που έχετε τότε ξεκινήστε τη διαδικασία μήνες πριν τη συγκατοίκηση για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε αγοραστή.

Μην είστε αυστηροί με τα πράγματα του συντρόφου σας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τη συγκατοίκηση ως αφορμή για να ξεφορτωθούν πράγματα του συντρόφου τους που δεν τους αρέσουν. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε σωστά με τους συντρόφους σας για να μην τους πληγώσετε.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας το οικονομικό θέμα αλλά και το μοίρασμα των οικιακών δουλειών.

Επιλέξτε πού θα μείνετε Αν εσείς μένετε ήδη σε κάποιο σπίτι και ο σύντροφός σας μένει σε κάποιο άλλο, τι από τα παρακάτω θα κάνετε; Θα πάτε να μείνετε εσείς στο δικό του, θε έρθει αυτός στο δικό σας ή θα επιλέξετε ένα καινούριο διαμέρισμα; Αν ο ένας από τους δυο σας έχει δικό του διαμέρισμα τότε η λύση είναι απλή. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε τη συγκατοίκηση κάνοντας μια νέα αρχή τότε καλύτερα να μείνετε σε ένα καινούριο μέρος όπου θα δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις ως ζευγάρι.

Λύστε τα οικονομικά θέματα άμεσα Όταν συγκατοικείτε με κάποιον, το οικονομικό θέμα είναι ένα από τα πρώτα που πρέπει να συζητηθούν. Καθίστε κάτω και αναλύστε όλα τα κοινά σας έξοδα και αποφασίστε πώς θα οργανώσετε τα οικονομικά σας ώστε να είναι όλα δίκαια και για τους δύο. Μην σας αγχώνουν τα οικονομικά θέματα. Με την επικοινωνία όλα μπορούν να λυθούν.

Αν είστε απλά δυο φίλοι που πρόκειται να μετακομίσετε μαζί τότε το δίκαιο είναι να πληρώνετε από μισά όλα τα έξοδα του σπιτιού. Στα ζευγάρια όμως αυτός ο κανόνας δεν ισχύει πάντα. Αν για παράδειγμα, ο ένας από τους δύο βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα, τότε καλό θα ήταν αυτός που είναι πιο οικονομικά άνετος να πληρώνει κάτι παραπάνω.

Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα μεταξύ σας το πρώτο καιρό της συγκατοίκησης μην ξεχνάτε πως απέναντί σας έχετε τον άνθρωπο της ζωής σας.

Αποφασίστε αν θα μετακομίσετε μόνοι σας ή θα προσλάβετε άτομα να σας βοηθήσουν Αν έχετε μετακομίσει ξανά και ξέρετε ήδη άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν δωρεάν και πού θα βρείτε δωρεάν κούτες, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αν όμως μετακομίζετε σε άλλη περιοχή που είναι αρκετά μακριά από εκεί που μένατε, τότε ίσως μια μεταφορική εταιρία να σας λύσει τα χέρια. Αν δεν έχετε πολλά πράγματα τότε μπορείτε να αγκαρέψετε 2-3 φίλους με αυτοκίνητα και να τελειώσετε μέσα σε λίγες ώρες. Αν πάλι κάνετε ολική μετακόμιση εμπιστευτείτε καλύτερα τους ειδικούς.

Η πρώτη εβδομάδα

Η πρώτη εβδομάδα συγκατοίκησης είναι αρκετά κρίσιμη γιατί μέσα σε αυτήν μπορούν να ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα και να μπούνε οι πρώτοι κανόνες. Η ύπαρξη κανόνων είναι μια συζήτηση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να μοιράζεστε τις οικιακές δουλειές με τους συντρόφους σας, τότε θα πρέπει από την αρχή να μπούνε κανόνες για το ποιος θα κάνει τι και πότε. Οι κανόνες πρέπει να αυστηροί ώστε να μπορείτε να έχετε μια ομαλή καθημερινότητα μέσα στο σπίτι σας. Αν δεν εφαρμοστούν από την αρχή να ξέρετε πως κάποιος από τους δύο θα το χάσει το παιχνίδι και πολύ πιθανόν να είναι αυτός που θα καταλήξει να κάνει τις περισσότερες δουλειές μέσα στο σπίτι. Θέστε από την αρχή όρια για να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Μην ξεχνάτε ποτέ πως απέναντί σας έχετε τον άντρα ή τη γυναίκα της ζωής σας Μπορεί μέσα στην καθημερινότητα πολλοί έρωτες να έχουν χαθεί και ξεχαστεί αλλά αν έχετε λίγο το νου σας μπορείτε να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα το ότι μένετε με τον σύντροφό σας δε σημαίνει πως πρέπει να ξυρίζεστε μπροστά του ή να βγάζετε τα φρύδια και το μουστάκι σας. Αντίστοιχα για αυτόν συγκατοίκηση δε σημαίνει να κυκλοφορεί με το εσώρουχο όλη μέρα και να πετάει σε όλο το σπίτι άπλυτα. Διατηρήστε τον έρωτά σας ζωντανό κρατώντας κάποιες προσωπικές συνήθειες μόνο για εσάς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ