2012-05-10 09:18:57
Φωτογραφία για ΝΔ: Ο Τσίπρας θέλει να γίνει Ανδρέας…
Συνθηματολογία και επαναστατικός λόγος από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου τα κύρια χαρακτηριστικά των εμφανίσεων Τσίπρα, εκτιμούν στη Λ. Συγγρού και πλέον αντιμετωπίζουν ως… αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό στο επιτελείο Σαμαρά για τα πραγματικά ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε το σοκ των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά τον Πρόεδρο της ΝΔ εργάζεται προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός «αντιευρωπαϊκού μετώπου» το οποίο θα ενισχυθεί από τις ψήφους της δεξαμενής του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και όλων των μικρότερων κομμάτων που κινούνται στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο και τα οποία δεν μπήκαν στη βουλή.

«Θέλει να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου της δεκαετίας του 70΄» είπε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης αποτυπώνοντας τη γενικότερη εκτίμηση που υπάρχει στο «γαλάζιο» στρατόπεδο για τον τελικό στόχο του Αλέξη Τσίπρα.


Στελέχη της ΝΔ έλεγαν χθες μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι από νωρίς το πρωί στελέχη της Κουμουνδούρου μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς είχαν προαναγγείλει ότι η εντολή θα κατατεθεί την ίδια ημέρα πριν ακόμη ξεκινήσουν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση επέστρεψε συνοφρυωμένος στη Λ. Συγγρού και λίγη ώρα αργότερα έκανε τη δήλωση – ταυτόσημη με την αρχική του – αποδίδοντας στον Αλέξη Τσίπρα προσπάθεια να οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες αφού προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει όλα τα απαραίτητα ανοίγματα προς κοινωνικούς και άλλους όμορους πολιτικούς χώρους.

Στο επιτελείο Σαμαρά όμως η περίπτωση Τσίπρα αντιμετωπίζεται πλέον ως περίπτωση... αξιωματικής αντιπολίτευσης και για πρώτη φορά χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του:

«Το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σ’ αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας!!!» είπε ο κ. Μιχελάκης. Νωρίτερα πάντως στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε επιμείνει στην προοπτική να συγκροτηθεί κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει αν όχι θα ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, όπως επισημάνθηκε, να αποδειχθεί το πόσο ανέφικτες είναι οι προτάσεις του.

Παρά το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στη Λ. Συγγρού ότι πλέον είναι εξαιρετικά πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες, ο κ. Αβραμόπουλος επέμεινε ότι εάν η διαδικασία φτάσει στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας τότε η ΝΔ θα πρέπει ως πρώτο κόμμα να εμφανιστεί με συγκεκριμένη πρόταση που θα αποτυπώνει τη βούληση του κ. Σαμαρά να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες κάλπες με τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα διασφαλίσει την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών και τη δυνατότητα τροποποίησης συγκεκριμένων πολιτικών του μνημονίου.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απόν το παρών μου στο Πέραμα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απόν το παρών μου στο Πέραμα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ