2012-05-10 09:28:04
Φωτογραφία για Μπαμπατζάν: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη
Την ανάγκη πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά και της έμπρακτης έκφρασης της αλληλεγγύης στο πλαίσιο της ευρωζώνης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, ο κ. Μπαμπατζάν είπε “παρακολουθούμε τα εκλογικά αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις των αγορών. Αλλά υπάρχει μία πραγματικότητα για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει κλίμα αλληλεγγύης στην ευρωζώνη. Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στο μοίρα της. Διότι όταν μία χώρα γίνεται δεκτή στην ευρωζώνη, μοιράζεσαι με αυτήν το νόμισμα, το οποίο είναι μία από τις σημαντικότερες ενδείξεις της κυριαρχίας”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη μπορεί να επηρεάσουν τους οικονομικούς στόχους της Τουρκίας, ο κ. Μπαμπατζάν είπε “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανησυχητική για μας εξέλιξη. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το σχηματισμό των κυβερνήσεων και τα βήματα που θα υπάρξουν».

«Εάν δεν γίνουν τα δέοντα βήματα, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι σχετικά με τη γαλλική οικονομία. Η προσδοκία μας από τη νέα κυβέρνηση είναι, να γίνουν δίχως καθυστέρηση τα βήματα για τη σταθερότητα της Ευρώπης και της Γαλλίας”, πρόσθεσε.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/41744 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ