2012-05-10 12:26:02
Φωτογραφία για Τράπεζες και πολυεθνικοί όμιλοι καλύπτουν τα «σπασμένα» του PSI στις ασφαλιστικές τους
Ασφαλιστικές εταιρίες θυγατρικές τραπεζών και πολυεθνικών ασφαλιστικών ομίλων κυριαρχούν στην λίστα των ασφαλιστικών εταιριών που έβαλαν ή θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να καλύψουν... τις κεφαλαιακές ανάγκες των ασφαλιστικών τους εταιριών, από την συμμετοχή τους στο PSI των Ελληνικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα και η ΑΤΕ BANK είναι αυτές που θα πρέπει να καλύψουν τις κεφαλαιακές «τρύπες» που δημιούργησε η συμμετοχή των θυγατρικών τους ασφαλιστικών εταιριών στο PSI ,των ελληνικών ομολόγων.

Ετσι η μεν πρώτη έχει εκδηλώσει την πρόθεση να προχωρήσει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Εθνικής Ασφαλιστικής με το ποσό των 390 εκ ευρώ, ενώ η δεύτερη δεν έχει ακόμα αποφασίσει για την κάλυψη των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων που δημιούργησε στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, η συμμετοχή στο PSI.

Επιπλέον, ζητούμενο και για τις δύο εταιρίες είναι, ποια θα είναι η μελλοντική τους πορεία και αν οι βασικοί τους μέτοχοι (τράπεζες) μακροπρόθεσμα, θα προχωρήσουν στην πώλησή τους.


Βέβαια, κάτι τέτοιο απαιτεί πρώτα απ΄ όλα κεφαλαιακή επάρκεια αλλά και λειτουργική εξυγίανση . Μάλιστα σε αυτό το σκέλος, της εξυγίανσης, έχουν ήδη δρομολογηθεί σταδιακά εδώ και καιρό σχετικές διαδικασίες.

Εκτός αυτών των εταιριών, που είναι και από τις μεγαλύτερες στον κλάδο με ελληνική μετοχική σύνθεση , ανάγκες για κεφαλαιακή ενίσχυση προκάλεσε η συμμετοχή στο PSI και για πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, που οι εδώ ασφαλιστικές τους εταιρίες είχαν έκθεση στα ελληνικά ομόλογα.

Έτσι σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, ανάλογα με την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα , προχώρησαν αρχικά η MetLife Alico, και η ΑΧΑ Ασφαλιστική πρόσφατα. Επίσης αντίστοιχη κίνηση σχεδιάζει η Αllianz.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ