2012-05-10 13:15:04
Φωτογραφία για Αδυναμία των Δήμων να καταβάλλουν τα προνοιακά επιδόματα λόγω μη πρόσβασης στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα!
Επιστολή απέστειλε προς τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης, με αφορμή τη μη δυνατότητα των Δήμων να έχουν πρόσβαση στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταβάλλουν τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων γίνεται πλέον από τους Δήμους, μετά την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Επίσης, μόλις πριν από δύο μήνες περίπου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, ενώ βρίσκεται εν ισχύ η υπ’ αριθμ. Π2Α/ΓΠ35099/04.04.12 (ΦΕΚ 1046 Β’) ΚΥΑ, για την πληρωμή τους, βάσει του Εθνικού Μητρώου.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Ασκούνης ζητά από τον Υφυπουργό να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων στους βεβαιωμένους δικαιούχους.

poli-politiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όλοι θέλουν την κούπα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όλοι θέλουν την κούπα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ