2015-12-03 18:54:05
Φωτογραφία για Αυτό που έκανε ο Μπράντ Πιτ μας συγκίνησε όλους [photos]
Είναι από τους πιο ωραίους άνδρες του κόσμου, ένας πολύ αξιόλογος ηθοποιός... και φιλάνθρωπος. Ο λόγος για τον Brad Pitt ο οποίος κατάφερε να υλοποιήσει ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα. Να φτιάξει μερικά οικολογικά σπίτια για ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα και ανήκουν στην ινδιάνικη φυλή που ζει στο Fort Peck, της Montana.

Τα σπίτια κατασκευάστηκαν από τον μην κερδοσκοπικό οργανισμό του ηθοποιού, το Make it Right. Ο οργανισμός έφτιαξε 3 σπίτια και 5 στούντιο και έχει σκοπό να φτιάξει συνολικά 20 κατοικίες.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του ηθοποιού, Make it Right, έφτιαξε σπίτια για τους ιθαγενείς της Μοντάνα.

Τα σπίτια χτίστηκαν σε μια περιοχή τεραστίων διαστάσεων στην οποία μένουν πάνω από 6000 ιθαγενείς κάτω από άσχημες συνθήκες ζωής. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πάνω από 600 άτομα χωρίς σπίτια και οικογένειες που ζουν όλες μαζί σε ένα μικρό σπίτι 2 υπνοδωματίων.


Συνολικά θα χτιστούν 20 σπίτια.

Αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από την GRAFT, την Sustainable Native Communities Collaborative, την Architecture for Humanity, τη Method Homes και τη Living Homes σχεδίασαν 5 διαφορετικά μοντέλα σπιτιών αφού πρώτα συναντήθηκαν με μέλη της Ινδιάνικης φυλής που ζει στο Fort Peck.

Η ομάδα του Brad Pitt συναντήθηκε με τους ιθαγενείς ώστε να φτιάξουν τα σπίτια σύμφωνα με την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους.

Τα σπίτια έχουν σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα την κουλτούρα και την ιστορία της φυλής αλλά και αυστηρό οικολογικό πλάνο. Άλλωστε οι ιθαγενείς είναι γνωστοί λάτρεις της φύσης και του περιβάλλοντος και δεν θα συμβιβάζονταν με σπίτια που δεν είναι χτισμένα με οικολογική συνείδηση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ