2012-05-10 14:24:19
Φωτογραφία για Με υπογραφή Φαλκάο η Ατλέτικο Μαδρίτης το τρόπαιο
Την κατάκτηση του Europa League πανηγυρίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης που νίκησε στον τελικό του Βουκουρεστίου την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-0.  

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κολομβιανός Φαλκάο που με δύο προσωπικά του τέρματα στο 7' και στο 34' οδήγησε τους «ροχιμπλάνκος» στη νίκη ενώ το τρίτο τέρμα των Μαδριλένων πέτυχε ο Ντιέγκο στο 84'. 

 Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι πίεζε σε όλο το γήπεδο και δεν άφηνε τους Βάσκους να κάνουν το παιχνίδι τους. Μοιραία οι παίχτες του Μπιέλσα υπέπεσαν σε λάθη και σε κακές μεταβιβάσεις όμως στο 7' ο Φαλκάο έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στον τελικό. Με εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιραϊθόθ, βάζοντας από νωρίς την Ατλέτικο σε θέση οδηγού 1-0.

Η Μπιλμπάο δεν μπορούσε να απειλήσει αν και θα μπορούσε να πάρει πέναλτι στο 12', όταν ο Μιράντα έκανε... κεφαλοκλείδωμα στον Γιορέντε στη περιοχή. Στο 34' πάλι ο Φαλκάο έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα όταν μετά από πάσα του Τουράν «χόρεψε» δύο αντιπάλους στη περιοχή και με πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα 2-0.


 Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε την πλήρη υπεροχή απέναντι στην Μπιλμπάο που πελαγοδρομούσε και δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην εστία του Κουρτουά, αλλά οι Βάσκοι ήταν και ιδιαίτερα κακοί στις τελικές προσπάθειες ίσως στη χειρότερη βραδιά τους στη φετινή διοργάνωση. Ο Κολομβιανός επιθετικός της Ατλέτικο λίγο έλλειψε να χριστεί και τρίτη φορά σκόρερ αλλά η μπάλα χτήπησε στο δοκάρι στο 79', όμως το τρίτο τέρμα για τους «ροχιμπλάνκος» ήρθε στο 84' από τον Ντιέγκο που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Κίτρινες: Φαλκάο - Αντερ Ερέρα, Αμορεμπιέτα, Ινίγκο Πέρεθ

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουϊς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο (90΄ Κόκε), Αντριάν Λόπεθ (87΄ Σάλβιο), Αρντά Τουράν (+90΄ Ντομίνγκεθ), Φαλκάο

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Αμορεμπιέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αουρτενέτσε (46΄ Ιμπάι Γκόμεθ), Αντερ Ερέρα (63΄ Τοκέρο), Ιτουράσπε (46΄ Ινίγκο Πέρεθ), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Γιορέντε, Μουνιαϊν

πηγή : ert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ