2012-05-10 17:42:03
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος αλλά και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), για το θέμα...

της μισθολογικής εξοιμοίωσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας για την απόφασή του να υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ. Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια)» και ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να μη συμμετάσχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε καμία δημόσια θέση, διότι τον θεωρούν «επικίνδυνο» για την Παιδεία.


Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ, με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαμπινιώτης έχει υποστηρίξει ότι με την υπογραφή της γνωμοδότησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον, προστατεύονται από τον κίνδυνο σύναψης ατομικής σύμβασης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ