2012-05-10 17:42:03
Φωτογραφία για Εγκώμια Άντρου Κυπριανου για τη στάση της Κίνας
Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας Λι Γκουομπάνγκ (Li Guobang) με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Κύπρο είχε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης και αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ τον κ. Λι για το έργο που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι η Κίνα στήριζε πάντα με συνέπεια τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού. «Ο σύντροφος Πρέσβης έχει εργαστεί και έχει συμβάλει στο αυτή η συνέπεια να είναι ακόμα μεγαλύτερη» πρόσθεσε.

Δήλωσε ακόμη ότι ο κ. Λι έχει εργαστεί πολύ συστηματικά για να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών καθώς επίσης και οι σχέσεις μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, υποδεικνύοντας ότι αποτέλεσμα αυτής της πολύ καλής δουλειάς είναι ότι τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται πολύ συχνά την Κύπρο αντιπροσωπείες από την Κίνα, οι οποίες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ και το Κουμμουνιστικό Κόμμα της Κίνας υπέγραψαν τα τελευταία χρόνια Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε διάφορα ζητήματα.


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε ακόμη στην εξαιρετικής σημασίας, όπως τη χαρακτήρισε, επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ίδιο, στην Κίνα. «Με τη βοήθεια του Πρέσβη και του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είχαμε σημαντικότατες συναντήσεις οι οποίες με τη συνέχεια η οποία θα υπάρξει θα αποδώσουν αρκετά οφέλη για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό». Ευχήθηκε τέλος στον κ. Λι κάθε καλύτερο με την επιστροφή του στην Κίνα «και να θυμάται ότι εδώ στην Κύπρο θα έχει πάντα πάρα πολύ καλούς φίλους και εκτιμητές».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Πρέσβης της Κίνας δήλωσε χαρούμενος και πολύ τυχερός για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να δουλέψει στην Κύπρο, «σε μια τόσο όμορφη και πολύ φιλική χώρα», όπως είπε. Ανέφερε ότι κατά τη θητεία του στην Κύπρο τόσο οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Κίνας όσο και οι διακομματικές σχέσεις μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αναπτύχθηκαν σημαντικά, επισημαίνοντας πως οι δυο χώρες υποστηρίζουν η μια την άλλη σε όλα τα σημαντικά θέματα, διατηρώντας παράλληλα καλές σχέσεις σε οικονομικό, εμπορικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο.

Υπενθύμισε ότι κατά την περσινή χρονιά οι δυο χώρες γιόρτασαν τα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών τους σχέσεων, υπογραμμίζοντας ότι πλέον οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε μια νέα φάση και εκφράζοντας τη βεβαιότητα για περαιτέρω ανάπτυξη τους. Αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, ανταλλαγές επισκέψεων αντιπροσωπειών των δυο χωρών αλλά και των δυο κομμάτων και ειδικότερα στην πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Κίνα μετά από πρόσκληση του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, υποδεικνύοντας ότι οι συχνές ανταλλαγές επισκέψεων σε υψηλό επίπεδο συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση των διμερών σχέσεων. Καταλήγοντας ο κ. Λι ευχήθηκε καλή ευημερία στην Κύπρο και καλή πρόοδο στις διακομματικές σχέσεις ΑΚΕΛ - Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ