2012-05-10 18:21:26
Φωτογραφία για Κωδικός… «ισπανική υποχώρηση»!
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το βράδυ της Παρασκευής όπου ο μπασκετικός  Ολυμπιακός θα κληθεί να σταθεί, μέσα στην Πόλη ως ίσος προς ίσο απέναντι στην Μπαρτσελόνα διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό του Final Four για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια. Κωδικός αποστολής … «ισπανική υποχώρηση».

Η παρουσία των ερυθρολεύκων στο ορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού για το μπάσκετ είναι από μόνη της μία υπέρβαση αφού κανείς δεν περίμενε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου ότι θα έφθαναν πέρα από τους «16» του θεσμού ενώ ταβάνι είχαν βάλει τους «8». Τελικά κατάφεραν μήνα με τον μήνα και αγώνα με τον αγώνα να ανεβάσουν στροφές.

Ο Ολυμπιακός είναι λιγότερο έμπειρη ομάδα σε σύγκριση με τους άλλους τρεις φιναλίστ, την Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και ΠΑΟ.

Από τους ερυθρολεύκους σε έμπειροι είναι οι Βασίλης Σπανούλης και Λάζαρος  Παπαδόπουλος που έχουν σηκώσει το τρόπαιο. Τρεις ακόμη παίκτες έχουν συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση χωρίς όμως να φθάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Πρόκειται για τους Γιώργο Πρίντεζη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Μιχάλη Πελεκάνο.


Απέναντί του θα έχει μία έμπειρη Μπάρτσα που έχει φέτος ρεκόρ 18-1 νικών στην Euroleague. Η Καταλανική ομάδα έχει επτά παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Final 4.Ο κορυφαίος της παίκτης και ηγέτης Χουάν Κάρλος Ναβάρος έχει τις περισσότερες συμμετοχές , πέντε τον αριθμό και είναι ο μοναδικός από τους συμπαίκτες του που συμμετείχε και στις δύο κατακτήσεις του τροπαίου για την Μπάρτσα. Τον ακολουθεί ο Σλοβένος Εραζεμ Λόρμπεκ με τρία Final 4 και μάλιστα με τρεις διαφορετικές ομάδες, Σκίπερ Μπολόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάρτσα., έχοντας κατακτήσει μία κούπα.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι δεν πάει αυτή τη φορά ως φαβορί και αυτό μεταφέρει το άγχος στην Μπαρτσελόνα, σε πρώτη φάση.

Αγωνιστικά οι ερυθρόλευκοι είναι πιο ομάδα εφέτος από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές που είχαν παίκτες βεντέντες που ήθελε ο καθένας μία μπάλα μόνος του θυμίζοντας street basketball.

Ο Ίβκοβιτς έχει μοντάρει την ομάδα από τον Ιανουάριο και μετά με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε παίκτης να αντικαθιστά επάξια όποιον βγαίνει από το παρκέ. Επίσης στα υπέρ του είναι η φιλοδοξία των νεαρών παικτών για διακρίσεις και ο τσαμπουκάς που βγάζουν μέσα στο γήπεδο αφού ανταποδίδουν στα ίσα το μπασκετικό ξύλο του εκάστοτε αντιπάλου με θράσος.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να μην αφήσουν τους Ισπανούς να κάνουν σετ παιχνίδι όπου είναι πολύ καλοί. Θα πρέπει να πιέσουν και να τρέξουν επιβάλλοντας τον ρυθμό τους.

Φυσικά ειδικό σχέδιο υπάρχει για την αντιμετώπιση του Ναβάρο, του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη. Θα τον παίξουν overplay ώστε να μην παίρνει την μπάλα και να βγει εκτός ρυθμού.

Το αδύνατο σημείο του Ολυμπιακού είναι τα χρονικά διαστήματα που παθαίνει black out και φυσικά η έλλειψη εικόνων από τελικούς για τους περισσότερους παίκτες.

Η Μπαρστελόνα έχει μεγάλα κορμιά που καλύπτουν τη ρακέτα και δύο πολύ σπουδαίους παίκτες, τον Ναβάρο, ο οποίος τον τελευταίο μήνα έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, και τον Λόρμπεκ, ο οποίος πραγματοποιεί καταπληκτική χρονιά.

Επίσης, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες όπως ο Χουέρτας, ο Έιντσον, ο Πιτ Μάικλ και ο Εντόνγκ.

πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ