2012-05-10 19:21:02
Φωτογραφία για Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην ΕΤ1
Η ΕΤ1 θα καλύψει το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου, με την άφιξή της στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την παράδοσή της στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο.

Στην τελετή παράδοσης, (Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 19.00), την οποία η ΕΡΤ θα καλύψει ζωντανά μέσα από την ΕΤ1, o Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λι Νινγκ - ο οποίος άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου το 2008 - θα ανάψουν τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να παραδοθεί το ιερό φως στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, λόρδο Σεμπάστιαν Κόου. Την τελετή θα περιγράψει ο Νίκος Τσώνης.

Σήμερα, η ΕΡΤ κάλυψε σε απευθείας σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, σε περιγραφή Νίκου Τσώνη. Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, άναψε από τις αχτίδες του ηλίου την Ολυμπιακή Φλόγα, ενώ η Άρτεμις Ιγνατίου παρουσίασε μοναδικές χορογραφίες με μουσική βασισμένη σε αρχαιοελληνικά πρότυπα, που συνέθεσε ο Μιχάλης Μεσσήνης
. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρόγκ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», ολυμπιονίκης στα 1500μ και μέλος της Βουλής των Λόρδων Σεμπάστιαν Κόου, ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μέλη της ΔΟΕ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος καθώς και χιλιάδες θεατές. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στον Ελληνοβρετανό, Αλέξανδρο Λούκος.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η Λαμπαδηδρομία με πρώτους σταθμούς τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Αρχ. Ήλιδα, τον Κόροιβο, τη Γαστούνη και τα Λεχαινά. Στη συνέχεια, από την Κόρινθο θα φτάσει στον Πειραιά, για να ταξιδέψει στην Κρήτη, από τον Κίσσαμο έως το Ηράκλειο και θα μεταφερθεί στο ακριτικό Καστελόριζο με ελικόπτερο. Τις υπόλοιπές μέρες θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα για να καταλήξει στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η ΕΤ1, καθ' όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, έχει προγραμματίσει ειδικές εκπομπές στη βραδινή ζώνη, προβάλλοντας τα κορυφαία στιγμιότυπα κάθε ημέρας. Την εκπομπή επιμελείται ο Νίκος Τσώνης.

mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ